Rafila, despre decesul preşedintelui CJ Vrancea: O evoluţie nefavorabilă şi nefericită a unei afecţiuni respiratorii

Data publicării:
rafila face declaratii
Alexandru Rafila a spus că în cazul decesului preşedintelui CJ Vrancea a fost vorba despre o evoluţie nefavorabilă şi nefericită a unei afecţiuni respiratorii. Foto: Inquam Photos / Nornel Putan

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă, despre decesul preşedintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma, că este vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare. Ministrul a mai spus că, din păcate, „patologia infecţioasă, mai ales la pacienţi care au şi comorbidităţi, evoluează din păcate imprevizibil şi mai apar şi decese”.

Ministrul Sănătăţii a declarat într-o intervenţie la Antena 3 că nu crede că este vorba despre o controversă în privinţa morţii preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea.

„E vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare. Nu pot să fac comentarii legate de eventuale comorbidităţi pe care le avea domnul Toma, este şi legiferat ca atare”, a comentat Alexandru Rafila, arătând că este vorba de lege care se referă la confidenţialitatea privind dosarul medical al unui pacient. 

Ministrul a mai spus, potrivit News.ro, că, din păcate, „patologia infecţioasă, mai ales la pacienţi care au şi comorbidităţi evoluează din păcate imprevizibil şi mai apar şi decese”.

Alexandru Rafila a mai afirmat că aceste infecţii virale, sezoniere, precum gripa, pot produce complicaţii chiar şi la persoane cu stare de sănătate aparentă bună şi pot să ducă l astfel de consecinţe.

„Important, ca mesaj general, este ca atunci când avem o astfel de problemă, să ne prezentăm la medic din primul moment şi să încercăm să nu ducem pe picioare astfel de afecţiuni”, a mai spus ministrul.

„Atât ştiu şi eu, că a fost internat la spitalul la care am lucrat şi eu, cu o infecţie respiratorie, mai mult de atât nu pot să spun”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Cătălin Toma, preşedintele Consiliului judeţean Vrancea şi al PNL Vrancea, a decedat la un spital din Capitală unde a ajuns cu complicaţii în urma unei răceli.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri