Video Rafila, după demiterea lui Voiculescu: E un gest de responsabilitate din partea premierului. Nu cred că USR PLUS va ieși din guvern

Data actualizării: Data publicării:
alexandru rafila cu masca vorbeste la microfon
Parlamentarul PSD, Alexandru Rafila. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Alexandru Rafila, deputat PSD, a reacționat la demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății, miercuri. Rafila spune că demiterea lui Voiculescu este un „gest de responsabilitate” din partea premierului Cîțu, dar că nu crede că USR PLUS va ieși de la guvernare după acest scandal. El a mai spus și că moțiunea simplă depusă anterior de PSD nu mai are obiect, acum că ministrul a fost demis.

„Considerăm că este perfect justificată revocarea lui Vlad Voiculescu. Noi am solicitat acest lucru nu pentru că domnul Vlad Voiculescu era de la USR PLUS ci pentru că rolul său ca ministru al sănătății era să răspundă nevoilor populației din România în gestionarea acestei pandemii. S-a dovedit total incapabil să o facă.

Am ajuns în situația în care Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului României așa cum funcționa, de fapt, în afara nevoii de asigurare a sănătății publice pentru cetățeni. Consider că este un gest de responsabilitate a prim-ministrului, vine târziu, e adevărat. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și luni a dus la pierderea controlului pandemiei

(...) Moţiunea nu mai are obiect. Nu poţi să supui la vot un act, o moţiune impotriva unei persoane care nu mai e ministrul Sănătăţii.”, a spus deputatul PSD Alexandru Rafila.

„Eu nu cred că USR-PLUS va pleca de la guvernare, pentru că modul în care încearcă să ţină de funcţii, în ciuda evidenţei şi a incompetenţei şi la alte ministere, îmi demonstrează că dorinţa lor nu e de a pleca de la guvernare, ci dimpotrivă”, a adăugat deputatul PSD.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri