Raluca Turcan, atac la Orban: A tranzacţionat 3 ministere importante pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Data actualizării: Data publicării:
Raluca Turcan in stanga si Ludovic Orban in dreapta
Raluca Turcan îl acuză pe Ludovic Orban că a tranzacționat trei ministere importante pentru a obține funcția de președinte al Camerei Deputaților. Inquam Photos / Alexandru Prepelita

Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat, sâmbătă, că tot partidul cunoaşte faptul că liderul partidului, Ludovic Orban, "a tranzacţionat", la negocierile de formare a coaliţiei guvernamentale, trei ministere importante: al Fondurilor Europene, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, pentru a obţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

"Adevărul este cunoscut de tot partidul şi realitatea este că trei ministere importante - Fondurilor Europene, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale au fost negociate direct de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cred că orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare, care, pe fond, a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern. Funcţia de prim-ministru revenea de drept PNL, pentru că a obţinut cel mai mare rezultat în alegeri, în coaliţia de guvernare, iar celelalte trei ministere au fost cedate pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Este o realitate şi e păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă a PNL, în loc să vorbim despre soluţii pentru viitorul PNL, astfel încât reformele asumate să fie duse la bun sfârşit", a afirmat Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, alături de premierul Florin Cîţu.

Ea a fost întrebată de un jurnalist despre o declaraţie a lui Orban făcută sâmbătă, cum că ar fi fost părăsit de ceilalţi membri ai conducerii partidului la negocierile de la formarea coaliţiei guvernamentale în care s-au împărţit ministerele, conform Agerpres.

Ca răspuns la întrebare, Florin Cîțu a declarat: "Nu are cum să fie o declaraţie a domnului Orban, pentru că nu este adevărată. Nici măcar premierul desemnat nu a participat la împărţirea ministerelor. Deci, eu nu cred că a făcut această declaraţie, pentru că ar însemna că ar minţi, deci nu cred că este adevărată declaraţia. Eram acolo cu toţii.Eu nu cred că e o declaraţie făcută, pentru că nu are cum să fie adevărată".

Totodată, el a fost întrebat de presă dacă mai ascultă de liderul PNL, Ludovic Orban.

"Noi ascultăm de programul de guvernare, de programul coaliţiei. Sunt mai multe lucruri de care ascultăm", a răspuns Cîţu.

Orban: Am fost părăsit de Rareş Bogdan, Raluca Turcan, Robert Sighiartău la negocierile pentru formarea coaliţiei

Liderul PNL şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Botoşani, într-o alocuţiune susţinută în faţa membrilor organizaţiei liberale din judeţ, că a fost părăsit la negocierile pentru formarea coaliţiei şi negocierile pentru formarea Guvernului de către ceilalţi membri ai echipei de negociere votată în partid.

"Trebuie să ştiţi lucrul ăsta, preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei.

Cu toate acestea, în cele mai dificile negocieri pe care le-am avut în 30 de ani (...), PNL este principalul partid de guvernământ, avem premier, avem preşedintele României, preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei", a afirmat Ludovic Orban la întâlnirea cu liberalii din Botoşani.

El s-a referit în discursul său la momentul în care premierul Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, alături de mai mulţi liberali.

"Multă lume m-a întrebat de ce nu am făcut şi eu poză cu oameni în spate. Ştiţi foarte bine că nu am nevoie de o poză cu oameni în spate, pentru că eu fac o poză cu oamenii în toate localităţile, în toate judeţele unde mă duc şi fac cu fiecare individual.

Pentru mine chiar şi cei care au fost în poza respectivă sunt colegii mei de partid şi partenerii mei, indiferent de deznodământul acestor alegeri interne.

Şi aşa au fost. Să ne uităm puţin: dintre cei care sunt acolo, în poză, că eu m-am purtat cu ei nu numai corect, ci chiar am investit în ei. Unde s-a mai văzut într-un partid ca un secretar general, care este propus de preşedintele PNL, să se întoarcă împotriva preşedintelui PNL, dar să se agaţe în continuare să stea secretar general al partidului? Vă mărturisesc că nu există aşa ceva în niciun partid politic. Cu toate acestea, am acceptat acest lucru. Până la urmă, oamenii au dreptul la opţiune, au drept şi la uitare", a precizat Orban, citat de Agerpres.

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că nu numără filialele care îl susţin în cursa pentru un nou mandat la şefia partidului, precizând că a luat decizia de a vorbi cu fiecare delegat la Congres. Întrebat ce părere are despre faptul că Raluca Turcan îl susține pe Florin Cîțu la conducerea PNL, el a enumerat toate funcțiile pentru care el a sprijinit-o în timp, pe aceasta.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri