Reacția PNL la plângerea depusă de 10 deputați liberali împotriva Papaya Advertising

Data actualizării: Data publicării:
clip papaya advertising copiii referendumului

PNL anunță că se delimitează de plângerea depusă de 15 parlamentari, inclusiv 10 liberali, la Protecția Copilului împotriva agenției de publicitate Papaya Advertising pentru clipul „Copiii referendumului”.

Nicio întrebare adresată unei instituții nu poate justifica chemarea în fața Poliției a angajaților unei agenții de publicitate. Libertatea de exprimare este garantată de Constituție, cenzura de orice fel este interzisă. Da, nu este categoric asumată de PNL (sesizarea către Protecția Copilului – n. Red.)”, a spus liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Reacția ei vine după ce 15 parlamentari - 10 de la PNL, 3 de la PSD, unul de la ALDE și unul de la minorități - au cerut Autorităţii pentru Protecţia Copilului să înceapă o anchetă împotriva agenţiei Papaya, sub suspiciunea că figuranţii minori din filmare nu ar fi avut acordul părinţilor pentru acţiune, că ar fi existat o situaţie de exploatare a copiilor şi că ar fi fost abuzaţi fizic şi emoţional.

Adresa are antetul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Mai târziu, unul dintre deputații liberali a spus că și-a retras semnătura pentru că „nu a știut” ce semnează.

„Îmi cer scuze public pentru greșeala pe care am făcut-o”, a scris Pavel Popescu pe Facebook.

Robert Tiderle, administratorul agenţiei Papaya Advertising, a declarat pentru News.ro că a avut autorizaţie din partea părinţilor, precum şi toate actele necesare înainte de a începe filmările la clipul "Copiii referendumului", prin care îndemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie.

El a explicat cum decurge filmarea unei reclame în care apar copii: "Se semnează contracte, părinţii stau la filmări, nu este prima dată când procedăm astfel".

Spotul Papya Advertising, lansat la începutul lunii octombrie, a fost inspirat din serialul "The Handmaid’s Tale” ("Povestea slujitoarei”), care are la bază romanul omonim al autoarei Margaret Atwood şi în care este descrisă viaţa din Gilead, un stat condus de un regim totalitar ultra-religios, unde femeile sunt folosite pentru a procrea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri