Rectorul SNSPA acuză AUR că încearcă să dezbine țara: „Nu este partid, ci o rangă politică a Kremlinului în România”

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - CONFERINTA - BUNA GUVERNARE
Remus Pricopie, rectorul SNSPA. Foto: Inquam Photos / George Calin

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, a afirmat marți,  într-un interviu pentru Aktual24, despre AUR că „acțiunile concrete derulate de acest preudo-partid împotriva țării” arată că „nu este partid, ci o rangă politică a Kremlinului, în România. În contextul alegerilor din acest an, Remus Pricopie avertizează cu privire la posibile acțiuni de destabilizare a țării.

Remus Pricopie spune că AUR este o structură artificială, creată de la bun început pe zgomot și scandal, care are ca scop dezbinarea României. El susține că formațiunea este „o rangă politică a Kremlinului în România”. 

„Atunci când vorbim despre AUR, trebuie să subliniem că nu discutăm despre o formațiune politică în sensul clasic al cuvântului. În opinia mea, AUR este o structura artificială, creată de la bun început pe zgomot și scandal, adică singurul mod prin care poate atrage atenția opiniei publice într-un interval scurt de timp, cu scopul de a dezbina România.

În plus, comparăm AUR cu alte așa-zise partide suveraniste, de extremă dreapta, din Europa occidentală, care au exact același tip de comportament politic. Aceste formațiuni au toate rădăcini financiare și mesaje publice care le leagă de Moscova, iar Moscova nici măcar nu se mai ferește să-și asume public „paternitatea”. A spus-o Dmitri Medvedev, într-un interviu, în mod explicit: „Sarcina noastră este de a-i susține pe acești politicieni și partidele lor din Occident în toate modurile posibile, ajutându-i apertum [în mod deschis] și secretum [în secret] să obțină rezultate decente in alegeri.

Dar Medvedev nu este singurul. Dmitri Rogozin vorbește despre susținerea acestor politicieni si da si un exemplu: Diana Iovanovici Șoșoacă din România. Aflăm de la Chișinău și de la Kiev ca George Simion lucrează cu serviciile secrete din Rusia – adică, fostul KGB –, iar lista poate continua. Mai nou, am aflat și cum finanțează Rusia protestele AUR de la București: vezi cazul moldovenilor, plătiți de Ilan Sor, să susțină protestul lui George Simion la Congresul PPE, care a avut loc la București, săptămâna trecuta (6-7 martie 2024)”, a declarat rectorul SNSPA. 

„AUR, pe care îl resping categoric, pe baza de argumente și în urma unor acțiuni concrete derulate de acest preudo-partid împotriva țării, nu este partid, ci o rangă politică a Kremlinului, în România”, a mai spus Remus Pricopie.

Despre șansele AUR la alegeri, rectorul SNSPA a spus: „Acum, în mod real este undeva pe la 16-18%, deci în marja de eroare indicată de sondajele serioase, dar care, după opinia mea, se va duce spre 10-12%, dacă nu chiar mai puțin, până la alegerile parlamentare din decembrie. Evident, rezultatele AUR depind foarte mult și de prestația celorlalte partide. Orice incoerența a partidelor serioase poate fi un bonus electoral pentru AUR”. 

Despre agitatorii pro-ruși de la mitingul AUR din București

Remus Pricopie a vorbit despre încercarea unor agitatori plătiți de fugarul Ilan Șor să ajungă la București, pentru a sprijini acțiunea de protest a partidului AUR, care s-a desfăşurat în Capitală, în ziua Congresului PPE, și a avertizat că, dacă autoritățile nu vor lua măsuri, anul acesta vor fi acțiuni repetate de destabilizare a țării. 

„Am văzut cu toții această știre. Mai este ceva important de reținut: această „operațiune” o fost susținută financiar de Ilan Șor, un politician corupt din Republica Moldova, fugit la Moscova, pentru a nu execută pedeapsa definitivă de 15 ani de închisoare. El este unul dintre prietenii și sustinătorii lui George Simion! Acum, să revin la întrebarea dumneavoastră. Răspunsul este simplu: DA.

Dacă autoritățile române nu iau măsuri, în tot acest an o să vedem acțiuni repetate de destabilizare a țării, atac la instituții și persoane, o avalanșă de știri false și manipulări. Inclusiv informația pe surse legată de proiectul de decizie a unei instanțe internaționale, care funcționează pe lângă Banca Mondială, privind litigiul Roșia Montană, potrivit căreia România ar fi urmat să piardă și să plătească despăgubiri de miliarde, pare să fie lansată după modelul de acțiune KGB, de manipulare. De aceea avem nevoie de minte clară, de stăpânire de sine, de colaborare, de profesionalism și inteligență, pentru a nu cădea în astfel de curse, construite cu mare grijă de vastă mașinărie de intoxicare media, pe care Moscova a construit-o in ultimii 10-15 ani, pe teritoriul țărilor euro-atlantice”, a declarat rectorul SNSPA. 

Interviul integral poate fi citit AICI

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri