Deputatul Federaţiei Comunităţilor Evreiești: CSM a aprobat controlul în instanțe și parchete privind interzicerea mișcărilor xenofobe

Data actualizării: Data publicării:
sala de sedinte de judecata
Sală de judecată. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marți, solicitarea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de efectuare a unui control în instanțe și parchete pentru a vedea dacă sunt aplicate prevederile legale care interzic organizațiile, simbolurile și faptele cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

“Salut aprobarea în ședința de astăzi a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a solicitării Ministrului Justiției, domnul Cătălin Predoiu, de efectuare a unui control tematic la nivel național, în instanțe și parchete, privind modul de punere în aplicare a prevederilor privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Din multe puncte de vedere, unele de actualitate, o astfel de măsură era și este strict necesară. Îi mulțumesc domnului ministru Predoiu și pe această cale pentru poziția constantă a domniei sale.

Sper ca rezultatul acestui control să fie publicat în cel mai scurt timp de către Inspecția Judiciară”, arată un mesaj publicat pe Facebook de deputatul Silviu Vexler, reprezentantul Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri