Sari la conținut

"Sărut-mâna" din greşeală. Şeful CJ Prahova: Colegul m-a confundat cu doamna Paraschiv, doamna fost prefect

Bogdan Toader spune că s-a simtit jenat şi a pus reacţia consilierului pe seama emoţiei.

Bizara întâmplare a avut loc la sfârşitul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local Prahova acum două zile. Consilierul cu pricina nu a recunoscut gestul şi susţine că imaginile ajunse în spaţiul public au fost trucate.

Bogdan Toader, preşedintele Consiliu Judeţean Prahova: „Dânsul mi-a spus ceva de genul că a crezut că este doamna Paraschiv ,doamna fost prefect. (Rep.: V-a confundat cu dna Paraschiv?) Da. Eu m-am simţit jenat, mi-am retras mâna, l-am strâns în braţe. Nu pot să îmi explic gestul dânsului, dar tind să cred că a fost vorba de o situaţie emotivă foarte - foarte mare. A fost o încercare dar nu s-a concretizat cu sărutatul mâinii”.

Ieri, liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut că fostul subprefect de Prahova Alexandru Bănică, ales consilier judeţean pe listele PSD, care a fost fotografiat în timp ce săruta mâna noului şef al instituţiei, Bogdan Toader, a fost luat ”pur şi simplu pe nepregătite, a fost o emoţie amestecată”.

”Am vorbit cu colegul meu (...) este un băiat tânăr în care am foarte mare încredere, mi-a explicat ce s-a întâmplat. El a fost luat pe nepregătite, colegul lui consilierul judeţean, un om respectabil de altfel, mai în vârstă, a fost foarte emoţionat, a fost un gest greşit. Din păcate, asta e, nu e vina preşedintelui de CJ. A fost luat pur şi simplu pe nepregătite, nici consilierul care a făcut-o după aia nu şi-a explicat, emoţie amestecată...”, a spus Dragnea, citat deNews.ro.

Fostul subprefect de Prahova Alexandru Bănică, ales consilier judeţean pe listele PSD, a fost fotografiat, miercuri, în timpul şedinţei de constituire a CJ Prahova, în timp ce săruta mâna noului şef al instituţiei. Contactat telefonic, Bănică a susţinut că este vorba despre un trucaj, spunând: "A fost un gest aşa. N-a ajuns mâna lui la gura mea. E o prostie" şi adăugând că el nu sărută nici mâna preotului.
Alexandru Bănică, unul dintre cei mai vechi membri ai PSD Prahova, fost subprefect al judeţului şi fost director al Parcului Industrial Plopeni, deţinut de Consiliul Judeţean Prahova, a fost fotografiat, miercuri, în timpul şedinţei de constituire a CJ, în timp ce săruta mâna noului preşedinte al instituţiei, Bogdan Toader.

Bănică, ales consilier judeţean pe listele PSD, a fost cel care, din postura de preşedinte de şedinţă, a anunţat alegerea lui Bogdan Toader în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

În aplauzele colegilor de la PSD şi ale prefectului judeţului Prahova, Cosmin Georgescu, fostul subprefect a luat mâna preşedintelui CJ Prahova şi a sărutat-o.