Video Scandal în Parlament: „Haita sare, ați avut curaj să vă bagați în pensii speciale”. „Nu e haită, suntem reprezentanți ai poporului”

Data actualizării: Data publicării:
Plenul Camerei Deputaților, vedere de ansamblu
Plenul Camerei Deputaților Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Bugetul a trecut de comisiile de specialitate ale Parlamentului și, cel mai probabil, marți va ajunge să fie votat în plen. Niciun amendament nu a trecut, de unde și replicile acide dintre putere și opoziție. Astăzi disputa a pornit de la subiectul majorării pensiilor și alocațiilor. PSD a cerut explicații ministrului Raluca Turcan, care a acuzat, la rândul ei, nivelul dezbaterilor din comisiile reunite de buget finanţe.

La preluarea guvernării, liberalii spuneau că au bugetat creșterea pensiilor cu 40%, dar pandemia a schimbat calculele. Cu toate acestea, PSD încă cere ca majorarea să fie făcută. Disputa a încins spiritele în comisia de buget.

Gabriel Zetea (PSD): Cum vă uitați în ochii unui român când ați spus că veți crește veniturile și faceți contrariul?

Florin Roman (PNL): Haita sare pentru că ați avut curaj să vă bagați în pensii speciale.

Gabriel Zetea (PSD): Domnule deputat, ce înseamnă asta? Nu e haită aici, suntem reprezentanți ai poporului român.

Florin Roman (PNL): Voi v-ați bătut joc de pensionari.

Gabriel Zetea (PSD):Dumneavoastră v-ați bătut joc de pensionari, dumneavoastră ați mințit că măriți pensiile cu 40% .

Dan Vîlceanu (PNL): Îmi cer eu scuze în numele tuturor bărbaților de mai devreme care au vorbit cum au vorbit.

Ministrul a reușit până la urmă să dea un răspuns legat de pensii.

Raluca Turcan, ministrul Muncii: De la 1 ianuarie, conform ordonanței 8/2021, pensiile vor fi indexate cu rata inflației și maxim 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut.

Au urmat însă întrebările privind majorarea alocațiilor.

Viorica Sandu: (PSD): Vă rog să îmi scuzați lipsa de eleganță, dar vreau să vă întreb direct: de ce ați furat de la copiii României?

Raluca Turcan, ministrul Muncii: Să fie primită încă o jignire în plus, parcă ce mai contează! O creștere în 5 etape a unei majorări înseamnă o majorare de etapă de 20%, dacă dumneavoastră vă dă altceva matematica, vă rog să spuneți.

Potrivit legislației în vigoare, următoarea majorare a alocațiilor cu 20% ar trebui să aibă loc în august, însă coaliția ar vrea să amâne în Parlament acest termen pentru ianuarie 2022. Pentru majorarea din august nu au fost prevăzuţi bani în buget.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri