Sebastian Burduja a discutat cu John Kerry despre accelerarea programului nuclear civil românesc

Data actualizării: Data publicării:
burduja
Sebastian Burduja a discutat cu John Kerry despre accelerarea programului nuclear civil românesc. Foto: Facebook

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, s-a întâlnit joi cu reprezentantul special al preşedintelui SUA pentru probleme climatice, John Kerry, aflat la Bucureşti cu ocazia Summitului şi Forumului de Afaceri al I3M.

Cei doi oficiali au discutat despre accelerarea programului nuclear civil românesc, oportunități de investiții în sectorul energetic și industrial românesc și viitoarele capacitați de producție eoliană din Marea Neagră.

„Tête-à-tête cu John Kerry, înalt reprezentant al Președintelui Biden pentru climă și fost secretar de stat (ministru de externe) al SUA. Am discutat despre accelerarea programului nuclear civil românesc, oportunități de investiții în sectorul energetic și industrial românesc și viitoarele capacitați de producție eoliană din Marea Neagră,” a transmis ministrul Energiei pe pagina de Facebook.

„Mesajul de susținere a României este fără echivoc. România este pilon regional de stabilitate, securitate energetică și dezvoltare economică, iar partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii, ne este alături. Înainte, împreună!”, a adăugat Sebastian Burduja.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După întâlnirea cu ministrul Energiei, John Kerry a transmis că „Ministrul Sebastian Burduja este o stea în ascensiune care conduce tranziția energetică a României - așteptăm cu nerăbdare să aprofundăm cooperarea și să stimulăm investițiile împreună”.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri