Senator PNL, despre cine îşi va asuma hotărârea de revocare a lui Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
dragnea parlament

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat la Digi24 că demersul parlamentar privind revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor a urmat regulamentul, care a fost respectat în totalitate.

Potrivit Alinei Gorghiu, toate propunerile Opoziţiei au fost regulamentare: „Florin Iordache a condus şedinţa în mod nelegitim pentru că nu avea o împuternicire din partea lui Dragnea s-o înlocuiască pe doamna Moldova, vice-preşedintele împuternicit, care era subiectul unei hotărâri de revocare din funcţie. Florin Iordache nu avea cum să conducă acea şedinţă motiv pentru care a urmat o succesiune de demersuri total regulamentare ale colegilor mei din Cameră.

Revocarea lui Iordache a întrunit 112 voturi, iar a lui Dragnea 113, cu unul mai mult. Evident, cele două proiecte de hotărâre trebuie să întrunească votul final”.

Întrebată cine îşi va suma hotărârea şi dacă aceasta va apărea în Monitorul Oficial, Alina Gorghiu a răspuns că „teoretic, şi-o asumă vicepreşedintele care a condus şedinţa şi a ţinut locul preşedintelui de şedinţă”.”

„Sunt convinsă, aşa cum am siguranţa că sunt mulţi convinşi că Dragnea şi colegii săi din PSD vor face toate demersurile posibile şi imposibile pentru a împiedica formalizarea acestui vot de azi. Însă, sunt convinsă că se va relua cu proxima ocazie de colegii deputaţi PNL, USR, partidul domnului Ponta, PMP şi cei care au fost acolo.

A fost un demers sănătos, prin care s-a constatat clar un lucru, că PSD – ALDE nu mai au majoritatea în Camera Deputaţilor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri