Sondaj IRES: 81% dintre români consideră un lucru bun aderarea la NATO. 38% s-ar înrola în armată în cazul unui război cu Rusia

Data publicării:
mapn
Potrivit unui sondaj IRES, 44% dintre români ar fi de acord cu armata obligatorie. Foto: Facebook/MApN

Cel mai recent sondaj IRES, realizat cu ocazia aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO, arată că marea majoritate a românilor consideră un lucru bun faptul că țara noastră face parte din cea mai puternică alianță militară. În același timp, 36% dintre cei care au răspuns sondajului sunt îngrijorați că în următorii ani România ar putea fi
implicată într-un conflict militar.

Sondajul IRES, realizat în perioada 24-27 martie, arată că pentru români îngrijorarea în legătură cu riscul ca țara noastră să fie implicată într-un conflict militar este printre principalele îngrijorări, după sărăcie și costul vieții de zi cu zi.

36% dintre cei care au răspuns sondajului sunt îngrijorați că în următorii ani România ar putea fi implicată într-un conflict militar.

În cazul unui conflict militar NATO-Rusia, 54% dintre români cred că țara noastră ar trebui să se implice.

De asemenea, 72% dintre cei care au răspuns sondajului sunt de părere că România ar trebui să cheltuie mai mulți bani din bugetul de stat pentru apărare. În ceea ce privește armata obligatorie, 44% ar fi de acord cu astfel de măsură, în timp ce 38% au spus că s-ar înrola voluntar/rezervist în armată în situația în care războiul din Ucraina ar escalada și ar implica și statele membre NATO.

Marea majoritate a românilor consideră un lucru bun faptul că țara noastră face parte din cea mai puternică alianță militară.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 24-27 martie, pe un eșation de 1.058 respondenți și are o marjă de eroare de +- 3%.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri