Sondajul pe baza căruia PSD și PNL au decis comasarea alegerilor: 53% dintre români vor europarlamentare și locale împreună

Data actualizării: Data publicării:
stampila de vot la alegerile locale partiale
Alegeri locale. Foto: Getty Images

PSD și PNL au decis comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale pe baza unui sondaj Avangarde, potrivit căruia 53% dintre români își doresc această comasare. Sondajul a fost realizat pe 19 și 20 februarie.

53% dintre respindenții sondajului Avangarde au răspuns cu Da la întrebarea „Dumneavoastră personal sunteți de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale?”, arată datele sondajului. 

35% au fost împotriva comasării, iar 12% nu au avut nicio opinie sau nu au răspuns.

comasare
Sursă: Avangarde

De asemenea, respondenții au fost întrebați dacă „Viitorul Guvern al României care se va forma după alegerile generale ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituțională și stabilitate politică?”.

Răspunsurile au fost 66% Da, 21% NU, iar 13% nu au avut nicio opinie sau nu au răspuns.

guvern comun
Sursă: Avangarde

Sondajul Avangarde a fost realizat la comanda PSD și PNL, pe 19 și 20 februarie, prin metoda CATI (interviu telefonic), pe un eșantion de 950 de subiecți și are o eroare maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, de +/- 3,1%.

Liderii PSD și PNL au decis, miercuri dimineață, într-o ședință a coaliției de guvernare, strategia comună pentru alegeri. Un anunț oficial ar urma să fie făcut după ședințele din cele două partide, care vor avea loc în această după-masă.

Potrivit unor surse politice citate de Digi24.ro, alegerile locale vor fi comasate cu cele europaralamentare pe 9 iunie, iar PSD și PNL vor candida la europarlamentare pe liste comune. Alianța electorală PSD-PNL urmează să fie înregistrată la Tribunal.

În ceea ce privește localele, se poate negocia astfel încât un partid să câștige președinția Consiliului Județean, celălalt partid să obțină primăria reședință de județ. Și alegerile prezidențiale vor fi mutate mai devreme, spun surse din Coaliție.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri