Sari la conținut

SUA au atacat Siria. S.Grindeanu: Atacul chimic trebuie pedepsit

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Craiova, referitor la atacul SUA asupra Siriei, că în această dimineaţă a avut o discuţie cu ministrul Apărării şi cu ministrul Afacerilor Externe şi că România condamnă atacul cu arme chimice care a avut loc în Siria, în urmă cu câteva zile, adăugând că „aceste lucruri trebuie pedepsite”.

sorin grindeanu govro

Am avut o discuţie în această dimineaţă şi cu ministrul Apărării şi cu ministrul Afacerilor Externe. Ceea ce pot să vă spun este că noi ca şi stat condamnăm atacul cu arme chimice care a avut loc în urmă cu câteva zile. Aceste lucruri trebuie pedepsite şi tot ceea ce decurge, angajamentele noastre ca ţară NATO le vom respecta. Dar atacul de tipul a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, care nu are legătură cu nicio regulă internaţională, trebuie pedepsit”, a afirmat Grindeanu. 

Întrebat dacă SUA a anunţat statele membre NATO despre atacul din Siria, Grindeanu a spus: „Eu sunt convins că partenerii NATO şi nu numai ai Statelor Unite ale Americii, vorbim de chestiuni militare, au fost informaţi, nu am niciun fel de dubiu din acest punct de vedere”.

El a precizat că, în cel mai scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe va da un comunicat oficial privind situaţia din Siria.