T. Băsescu: „Dacă se întâmplă un dezastru, eu ce spun? Nu vin, că aștept cursa TAROM!”

Data publicării:
15032013 20basescu 20avion-55055

Președintelea spus că i s-a părut „necinstit” să se afirme că se cheltuiesc milioane ca să meargă președintele la Bruxelles cu aeronava specială. „S-a zis cheltuim 7 milioane de euro pe an cu acel avion ca să meargă președintele cu el. Or, asta e o minciună. Acel avionatât costă întreținerea lui, indiferent ce faci cu el”, a precizat șeful statului.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a spus căTAROM ar trebui să renunţe la aeronava prezidenţială Airbus A 310, deoarece produce companiei pierderi anuale de 7 milioane de euro. Declarația sa a suscitat o serie de polemici și acuze.

Traian Băsescu a sugerat, vineri, că Președinția poate închiria aeronave și de la alți operatori, nu numai de la TAROM. „Probabil va trebui să luăm în charter un avion de la Lufthansa. Sau din altă parte, de la un privat”, a spus președintele, care a venit la Consiliul European cu un avion de linie. „Acel avion, în lipsa unei decizii, stătea în hangar cu aceste costuri. Faptul că atunci când aveam deplasări îl mai închiria Președinția, îi mai aducea un ban, altfel costurile tot erau...”, a explicat el referindu-se la aeronava prezidențială.

Întrebat dacă de-acum încolo va veni la Consiliile Europene cu un avion de linie, președintele a arătat că are o problemă legată de exercitarea mandatului. „Dacă în timp ce sunt la un Consiliu, Doamne ferește, în România apare un dezastru, ce fac? Spun eu nu pot veni, pentru că aștept la ora 20.00 cursa TAROM?”, a menționat Traian Băsescu. „Este nepermis pentru un președinte”, a adăugat el.

În plus, Traian Băsescu a arătat că președintele trebuie să aibă oricând acces la comunicații pe avion, pentru a ști dacă se întâmplă ceva în NATO, cu trupele din teatrele de operații sau în țară. Președintele trebuie să fie capabil să se întoarcă imediat în țară, a pledat Traian Băsescu.

Întrebat dacă în opinia sa este vorba despre o răzbunare din partea ministrului Fenechiu, președintele a răspuns, fără a-și continua ideea: „Nu-i răzbunare, da'..."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri