Teodorovici despre Pilonul II: Acest Guvern nu face decât să acționeze pentru binele românilor

Data actualizării: Data publicării:
teodorovici 180131_GUVERN_SEDINTA_053_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, referitor la scandalul legat de o eventuală suspendare a plății contribuțiilor la Pilonul II de pensii, că toate „scenariile” vehiculate în ultimele zile nu face decât să producă „efecte negative” în ceea ce privește costurile la care se împrumută Ministerul de Finanțe. Teodorovici a dat asigurări că Executivul acționează „pentru binele românilor”, fie că e vorba de pensii, fie de salarii.

teodorovici 180131_GUVERN_SEDINTA_053_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Ministrul de Finanțe a admis că analiza pe Pilonul II de pensii se face la Ministerul Muncii. „Se lucrează la Ministerul Muncii, împreună, desigur, cu colegi de la alte ministere, Finanțe și alte instituții implicate”, a arătat Teodorovici.

Întrebat dacă este posibil să se suspende, pe un termen de șase luni, plata contribuțiilor la Pilonul II de pensii, ministrul a răspuns: „Și doamna prim-ministru și domnul președinte Dragnea au spus foarte clar că este un moment în care se face o analiză, o discuție pe toate posibilele scenarii. Ceea ce va ieși din această discuție cu siguranță va fi un mecanism care să fie atractiv pentru cei care contribuie. Este prematur să discutăm înainte sau să facem fel de fel de scenarii”.

În continuare, Teodorovici a susținut că scenariile vehiculate în ultimele zile produc „efecte negative”. „Orice astfel de scenarii, din păcate susținute de oameni care habar nu au de ceea ce e normal, corect și de ceea ce Guvernul lucrează, produce efecte negative în costul de împrumut pe care Ministerul de Finanțe trebuie să le plătească în piață”, a declarat ministrul de Finanțe.

Acest Guvern în mod sigur, categoric și fără echivoc, nu face decât să acționeze pentru binele românilor. Că e pensie, că e salariu, că este orice vreți dumneavoastră. Mai simplu de atât nu se poate”, a mai susținut Teodorovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri