Traian Băsescu, despre criza din Algeria: N-aș vrea ca emblema să rămână un ministru fără cravată

Data publicării:
traian 20basescu 20facebook 2036285-45431

În legătură cu faptul că România nu are în prezent ambasador în Algeria, preşedintele Băsescu a spus că în criza ostaticilor, acolo se afla cel mai bun om într-un asemenea context, respectiv fostul adjunct al SIE, Marcel Alexandru, însărcinat cu afaceri al ambasadei.

Preşedintele a spus că, în criza din Algeria, Guvernul nu avea altceva de făcut decât să culeagă informaţii prin SIE. „Aici nu era decât o chestiune de procesare a informaţiilor pe care ţi le dădeau alţii. (...) N-aş vrea ca emblema a ceea ce s-a întâmplat acolo să rămână un ministru în cămaşă sau un purtător de cuvânt cu pulover pe gât”, a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu a transmis condoleanţe pentru cei doi români care şi-au pierdut viaţa în Algeria, menţionând că aceştia sunt singurii care au fost luaţi ostatici şi a spus că îi felicită pe ceilalţi trei români care au avut tăria să reziste fără a fi capturaţi.

„Transmit condoleanţe celor care şi i-au pierdut pe cei dragi. Au murit doi români acolo, singurii doi români care au fost luaţi ostatici de terorişti au murit. Îi felicit pe ceilalţi trei care doi au sărit gardul, altul a stat ascuns în zona de atac a teroriştilor sub paturi până când focarul terorist a fost lichidat. Au fost oameni tari. N-au fost capturaţi, dar au avut tăria unul să se ascundă, alţi doi să părăsească zona fără a fi ostatici şi ei şi îi admir pentru tăria lor”, a spus Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri