Traian Băsescu: E clar că trebuie evaluați toți salariații MAI și dați afară foarte mulți

Data actualizării: Data publicării:
Traian Basescu la Digi24 (3)

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că este nevoie de o reformă a ministerului de Interne după crimele de la Caracal. „Ar trebui să vedem o reorganizare a sistemului și o reverificare a tuturor salariaților”, iar dacă PSD nu-și asumă „o curățare de incompetență” a ministerului, atunci social-democrații „vor avea costuri electorale majore”, a precizat Traian Băsescu.

Cred că nu a vrut să-și asume evoluțiile viitoare în ministerul de Interne și a preferat să plece la o viață liniștită decât să se înhame la reforma ministerului de Interne pentru că acest epsiod nu mai lasă nicio altă variantă decât o reformare puternică a MAI”, a spus Traian Băsescu, legat de demisia lui Nicolae Moga din fruntea ministerului de Afaceri Interne.

„În primul rând, ar trebui să vedem o reorganizare a sistemului și o reverificare a tuturor salariaților. Este evident din episodul Caracal că oamenii sunt departe de a cunoaște informații elementare din legi. Ei nu știu Constituția, nu stiu Codul de Procedură Penală. E clar că trebuie evaluați toți salariații și dați afară foarte mulți. Ministrul să numească o comisie internă a MAI”, declară Traian Băsescu.

O curățare de incompetență pentru că aici nu a fost vorba de lipsă de mijloace, ci de lipsă de competență. Incompetența nu a mers numai la necunoașterea legilor, uitați-vă că ministerul de Interne, polițiștii, plus trubadurii lor de la televiuni, revin cu ideea că noi am cerut poziția de la STS. STS nu poate da poziție, el preia niște zone de la operatorul de telefonie. Ei fac aceste afirmații când direcția de operațiuni speciale avea instrumentul cu care putea face determinarea exactă a adresei de unde a fost efectuat telefonul”, precizează fostul președinte.

Rămâi cu cei care au trecut prin școlile de poliție, școlile de subofițeri și școlile de ofițeri, cu ăștia o să rămâi în MAI. Dar cu ăștia luați de pe stradă și pregătiți intensiv să devină polițiști, uitați-vă cât sunt de caraghioși când îi filmați, nici nu știu să pună cătușile la mâna unui infractor, darămite să știe și carte. Ori intervenția spre exemplu într-un domiciliu, perchizițiile la domiciliu este o situație frecventă și un polițist ar trebui să știe, nu trebuia să descopere acum care are în Constituție dreptul să intre noaptea”, explică Traian Băsescu.

Dacă (PSD n.r.) nu își asumă costul curățării de incompetență a MAI, atunci își asumă costul dramei de la Caracal. Mă îndoiesc că nu îi atinge personal. Vor avea costuri electorale majore de pe urma evenimentelor de la Caracal pentru că nu Opoziția a numit incompetenții de la Caracal la Poliție, ci exact PSD-ul, e clientela lui”, spune Traian Băsescu.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
Digi FM
După 2 divorțuri, Marian Drăgulescu și-a cerut actuala iubită în căsătorie. S-a întâmplat într-un balon cu...
Pro FM
Katy Perry, o nouă apariție pe plaja din St Tropez. Artista și-a etalat silueta în timp ce se distra cu fiica...
Film Now
Actrița din "Doi bărbați și jumătate", căsătorită cu un lord britanic, despre relațiile cu familia regală...
Adevarul
Modul excentric în care Elena Lasconi oficiază căsătoriile, subiect de discuții pe Internet. „Circ! Primarul...
Newsweek
Cum să răcești berea în doar 7 minute? Două trucuri ce te vor ajuta în zilele caniculare
Digi FM
“Am râs mult, am și plâns. Viața e mult mai frumoasă când iubești și te simți iubită”. Andreea Raicu a...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
Momentul când o femeie surprinde 10 Capibara trecând prin fața ferestrei sale. Rozătoarele erau aliniate una...
Film Now
Iubita lui Clint Eastwood a murit la 61 de ani. Cu 33 de ani mai tânără decât starul, Christina lucra în...
UTV
Piesa "Dudadu" a Irinei Rimes si-a facut loc in playlist-ul celor de la Keinemusik la Tomorrowland. Remixul...