Sari la conținut

Traian Băsescu: „Preşedintele Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de Republica Moldova. Şi-o va face şi România?”

 

Foto: Administrația Prezidențială

„Este ultima şansă!

La Chişinău, Preşedintele Nicolae Timofti a cîştigat bătălia politică împotriva oligarhului tupeist Plahotniuc.
Ion Păduraru, un fost judecător şi un proeuropean convins, a primit şi onoarea, dar şi misiunea grea de a forma noul guvern. Dacă va fi sprijinit inclusiv din România, cred că va reuşi (prietenii lui Plahotniuc de la Bucureşti ştiu despre ce vorbesc).

După formarea şi validarea în parlament a noului guvern, România trebuie să vireze imediat suma necesară închiderii bugetului pentru anul 2016.Cred că finanţele din România trebuie să intre deja în discuţii cu omologii de la Chişinău în baza legii de împrumut aprobată de Parlamentul României.

Alegerile anticipate în R.Moldova convin Moscovei şi forţelor politice promoscovite. În schimb, instalarea guvernului Păduraru înseamnă menţinerea direcţiei vest, ceea ce este în interesul major al României.

Preşedintele Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de R.Moldova. Şi-o va face şi România?
Este ultima şansă.

PS-Poziţia lui V.V.Ponta împotriva Președintelui Timofti şi în sprijinul implicit al oligarhului Plahotniuc nu face decît să-i consolideze supranumele de "iresponsabil vesel".”

Citiți și Republica Moldova | Victor Ponta: Îi cunosc prea bine pe cei implicați. Zarurile au fost aruncate, a treia cale nu există

Pe aceeași temă