Unificarea dreptei. Gheorghe Flutur, la Digi24: Nu e niciun fel de problemă să avem discuții și cu Traian Băsescu

Data publicării:
flutur

Gheorghe Flutur, secretarul general al PDL, a declarat că nu vor fi probleme deosebite în a se alia cu PNL și că acest pas este unul firesc.

Noi anunțam chiar din noaptea când centralizam rezultatele, un 36-37% scorul PSD aproape că ne obligă să grăbim procesul de coagulare a dreptei și cine s-o facă: să înceapă Partidul Democrat Liberal împreună cu PNL”, a spus Gheorghe Flutur la Digi24.

El a amintit și că mâine la ora 11 se va uni Biroul Național Permanent.

Președintele Vasile Blaga propune o formulă 1+5 din partea noastră, din câte știu domnul Antonescu la fel, și mâine la ora 17:00, la Parlament, ne vom întâlni. Noi mergem cu intenții bune pentru că avem o responsabilitate de coagulare a dreptei pentru ca în alegerile din toamnă să avem o formulă eficientă un singur candidat și să câștigăm prezidențialele și mai departe să ne pregătim pentru 2016, când dreapta va trebui să revină la putere cu o majoritate parlamentară”, a adăugat secretarul general al PDL.

Partidul Național Liberal a ales, și noi am salutat, să intre în familia PPE. Numitorul comun dintre noi va fi aceeași familie politică din Parlamentul European, cea mai puternică”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Întrebat cum va explica electoratului această reconciliere între PDL și PNL, el a apreciat că e ușor și a motivat că liberalii au ales să iasă din USL, uniune care le-a produs „pagube și decepții”.

„Ieșirea din USL a fost un prim semnal și apoi opțiunea pentru familia PPE sunt cel puțin două argumente pe care le vom explica credibil și ușor electoratului nostru. În viață trebuie să găsești obiective și pe noi ne-au mai unit obiective de dreapta, Alianta Dreptate și Adevăr, care ne-a făcut să câștigăm alegerile și același lucru îl vom face și acum”, a argumentat Gheorghe Flutur.

Secretarul general al PDL a subliniat că obiectivul principal este câștigarea alegerilor prezidențiale, iar apoi ar putea exista și discuții despre intrarea la guvernare în 2016.

El a spus că este posibil ca prin câștigarea fotoliului de la Cotroceni să se schimbe și majoritatea parlamentară.

În privința declarațiilor Elenei Udrea, Gheorghe Flutur a spus că toți trebuie să lase orgoliile la o parte.

„E bine că ne întâlnim cu liberalii mai întâi, dar PDL e deschis și pentru discuții în continuare și cu celelalte formațiuni de dreapta. Sunt convins că vom găsi soluții de coagulare cu toate forțele care cred”, a menționat el.

„Să nu tragem concluzii din anumite declarații personale. Au campanii electorale, lupte, tensiuni, dar sunt convins că toate vor fi depășite pentru un obiectiv comun: consolidarea dreptei românești”, a mai spus Gheorghe Flutur.

De asemenea, Gheorghe Flutur a spus că nu e niciun fel de problemă să discute și cu Traian Băsescu și că a avut și vor avea în continuare deschidere să vorbească cu președintele, însă, pentru moment, acest prim pas este făcut cu PNL.

Tot la Digi24, aseară, deputatul liberal Mihăiță Calimente a declarat că PNL este dispus să poarte discuții cu orice partid aflat la dreapta, inclusiv cu PMP, dacă această formațiune se va „elibera” de Traian Băsescu și de „influențele sale”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri