USD e gata să facă guvern fără PNL. Noul Executiv ar putea fi supus votului în Parlament în 4 martie

Data publicării:
6427017-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

Premierul Victor Ponta a făcut apel luni la unitatea USL, dar a precizat că, dacă PNL se retrage din guvern, va nominaliza interimari la ministerele conduse acum de liberali şi doar după expirarea termenului pentru interimat va merge în Parlament cu un nou guvern. Premierul a precizat că termenul pentru formarea noului Cabinet este 8 martie, când expiră interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la MAI.  

În primul rând, în numele celor trei partide care s-au constituit în Uniunea Social Democrată facem un apel către colegii noștri de guvernare, Partidul Național Liberal, să păstrăm guvernarea sub formula Uniunii Social Liberale, să existe nominalizări care aparțin PNL, conform votului politic al Parlamentului și, evident un apel la solidaritate guvernamentală și politică în îndeplinirea celor două principii fundamentale care au stat la baza USL. În primul rând schimbarea modului de guvernare a României din mandatele domnului Traian Băsescu și, în al doilea rând, o guvernare comună, de succes, pentru dezvoltarea României și îndreptarea greșelilor și măsurilor luate împotriva populației în timpul regimului Traian Băsescu”, a spus Victor Ponta.

Dacă decizia PNL va fi să își retragă din Guvern miniștrii, în baza discuției de astăzi și a mandatului politic pe care l-am primit, voi nominaliza în locul acestora tot membri ai Cabinetului, conform prevederilor constituționale și vom încerca să găsim o soluție politică pentru ca guvernarea săm continue sub formula Uniunii Social Liberale”, a mai declarat premierul.

Victor Ponta a mai precizat că nimeni din USD nu va iniția vreo acțiune de revocare a lui Crin Antonescu din funcția de președinte al Senatului.

Premierul a mai afirmat că până pe 8 martie, România „trebuie să aibă un alt Guvern”, pentru că atunci expiră interimatul ministrului de Interne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri