USR face excepție de la antitraseism și anunță un deputat plecat din PNL pentru șefia CJ Iași. Cosette Chichirău candidează la primărie

Data actualizării: Data publicării:
cosette chichirau si marius bodea
Cosette Chichirau si Marius Bodea. Foto: colaj Facebook

Alianța USR-PLUS a anunțat miercuri seară candidații cu care se va prezenta la alegerile locale de la Iași. Pentru Primăria Iași va candida Cosette Chichirău, președinte USR Iași, iar pentru Consiliul Județean va candida deputatul Marius Bodea, proaspăt plecat din PNL, partid pe care îl acuză ca „s-a pesedizat”. USR are în statut interdicția de a racola membri care au fost în alte partide.

„Avem datoria să renunțăm la orgolii în fața electoratului și să construim o alternativă reală pentru clasa politică actuală. Iașul merită să iasă din umbra incompetenței și a intereselor mafiote. Stă doar în puterea noastră să-i convingem pe toți că suntem cei mai buni și singura alternativă viabilă.

Rezultatele negocierilor încheiate astăzi, 18 iunie, la Iași sunt: candidatul unic al Alianței pentru funcția de primar al Municipiului Iași va fi candidatul propus de USR, Cosette Chichirau; candidatul unic al Alianței pentru funcția Președinte al Consiliului Județean Iași va fi candidatul propus de USR, Marius Bodea”, se arată într-un comunicat emis joi seară, semnat de Monica-Elena Berescu, președinte PLUS Iași, și Cosette Chichirău, președinte USR Iași.

În perioada următoare, Alianța USR-PLUS va stabili și restul de candidați pentru județul Iași.

„În ultimele 6 luni ne-am aflat la masa negocierilor cu colegii din Alianță. Ne-am așezat la discuții având un singur obiectiv: să oferim ieșenilor posibilitatea de a alege dintre cei mai buni candidați. Azi, o primă etapă a negocierilor s-a încheiat și venim către voi cu un prim rezultat. Negocierea politică este un proces lung și deseori provocator. În contextul politic actual, unitatea noastră este cea mai importantă. Sondajele demonstrează că doar împreună, ca Alianță, avem capacitatea să câștigăm alegerile locale. Vom avea o campanie articulată, așa cum o așteaptă alegătorii noștri, prin care îi vom convinge și pe cei nehotărâți să aleagă candidații Alianței si programele politice realizate pentru progresul și bunăstarea comunității. (...)

Începând cu săptămâna viitoare vom discuta pe localitățile din zona metropolitană, urmând ca în a treia etapă să venim cu detaliile referitoare la Pașcani, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlau, precum și celelalte UTA-uri”, se kai arată în comunicat.

Marius Bodea: Electorul liberal din Iași a fost trădat

Și Marius Bodea a făcut anunțul pe pagina lui de Facebook. El își motivează plecarea din PNL prin sprijinul pe care partidul i-l dă actualului primar Mihai Chirica, fost PSD, pentru un nou mandat. 

„Propunerea Alianței USR-PLUS de a candida pentru președinția Consiliului Județean Iași mă onorează.

Am făcut parte timp de 22 ani din PNL, însă electorul liberal din Iași a fost trădat de racolarea imorală și sfidătoare a pesedistului Mihai Chirica.

PNL Iași s-a pesedizat.

Acum, electoratul liberal, care își dorește competență, integritate și viziune în administrația publică are o alternativă serioasă la Primărie și CJ.

O susțin pe Cosette cu toată forța să câștige primăria pentru scăpa orașul de corupția și trăncăneala sterilă a PSD-Chirica!

Candidez la CJ pentru a continua dezvoltarea Aeroportului. Am experienta și cunoașterea pentru debloca cel mai import st proiect al comunității noastre.

Candidez la CJ pentru a realiza marile proiecte de infrastructură de care județul are nevoie.

Candidez la CJ pentru a construi în județul Iași primele parcuri industriale pentru a crea noi locuri de muncă. Economia Iașului este lovită după pandemia COVID-19!

Sunt încrezător că împreună cu Cosette și echipa USR-PLUS Iași vom depăși în cadrul unei noi administrații pentru Iași decalajele care ne separă de Vestul țării.

Invităm alături de noi toate forțele politice care cred, la fel ca noi, că Iașul merită mai mult!”, a scris Marius Bodea pe Facebook.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri