Deputata Cosette Chichirău, care a demisionat din USR, anunță înființarea unui nou partid

Data actualizării: Data publicării:
cosette chichirau fb
Foto: Facebook / Cosette Chichirău

Deputata Cosette Chichirău, care a demisionat în urmă cu două luni din USR, a anunţat luni înfiinţarea partidului „Curaj pentru România. 

Cosette Chichirău a scris pe Facebook că partidul „Curaj pentru România” face înscrieri în toate judeţele României şi în Bucuresti.

„De ce un alt partid? Pentru că te-ai săturat de candidaţi slabi, de impostură şi promisiuni încălcate. Pentru că între incompetenţa guvernanţilor şi haosul opoziţiei, ai nevoie de o opţiune politică sănătoasă. Pentru că vrei un partid asumat, organizat şi responsabil. Pentru că vrei să-ţi aduci aminte de ce iubeşti România. Curaj pentru România înseamnă curajul să fim o naţiune puternică. Să fim europeni nu înseamnă că nu mai suntem români sau francezi sau germani. Înseamnă că participăm cu propria spiritualitate şi cultură, cu valoarea muncii noastre la un efort comun de construire a unei civilizaţii bazate pe valori, principii şi reguli”, a scris Cosette Chichirău.

Ea susţine că după aderarea la NATO şi UE, România are oportunitatea pentru un nou salt. „Acest salt este posibil dacă realizăm un nou echilibru între stat şi privat, dacă investim în copii şi tineri, dacă respectăm femeile şi le punem în valoare, dacă investim pentru siguranţa zilei de mâine şi dacă renaştem patriotismul românesc”, afirmă Chirirău.

Deputata a precizat că în noul partid vor fi impuse limite de mandate pentru primari şi parlamentari şi vor fi promovate 50% femei pe locurile eligibile.

„Care sunt paşii următori? Dezbatem cu voi ideile din programul nostru, completăm, îmbunătăţim şi rafinăm. În săptămânile următoare, începem să lansăm filialele judeţene şi din Bucureşti”, a adaugat Cosette Chichirău.

Deputata de Iaşi Cosette Chichirău şi-a dat demisia din USR în 4 septembrie, motivând că „mişcarea reformistă a generaţiei noastre trebuie continuată şi revigorată, iar la USR motorul e cam gripat şi nu mai trage”.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri