V. Ponta, despre reacţia PNL după condamnarea lui Năstase: Avem mai mult curaj. Noi l-am apărat pe R. Fenechiu

Data publicării:
fenechiu ponta lat

„Noi avem mai mult curaj decât ei. Și când a fost vorba de Relu Fenechiu, mai mult l-am apărat noi. Au altă cultură organizațională. Cred, de exemplu, că el nu era condamnat niciodată dacă nu era ministru în Guvernul USL. Avea un dosar de prin 2001, 11 nu a avut nicio problemă, nu l-a achemat nimeni nicăieri. Domnul Silaghi nu ar fi avut probleme dacă nu era propus ministru a doua oară. Sunt solidar cu aceşti oameni, deşi sunt liberali”, a declarat Victor Ponta la un pot de televiune.

Liberalii care și-au exprimat opinia cu privire la a doua condamnare a fostului premier Năstase au fost rezervați și echilibrați.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a spus într-o intervenție telefonică la Digi24 că decizia instanței supreme nu ar trebui justificată ca fiind un proces politic.

Alina Gorghiu a susţinut că întreaga clasă politică ar trebui „să înveţe ceva din condamnarea fostului premier” şi să nu folosească ideea unui proces politic în explicarea deciziei în cazul acestuia.

Deputatul a mai spus că „este o hotărâre extrem de dură și, dacă nu suntem ipocriți, ne așteptam foarte mulți dintre noi” la această decizie.

„Este o hotărâre pe care judecătorii au luat-o în baza probelor din dosar și ar trebui să ne limităm sau să respectăm această decizie, că au avut judecătorii în spate ca motivare un exemplu în lupta anticorupție”, a punctat deputatul.

Nu am ce fel de comentarii să fac, pentru că nu suntem în sfera politică. Este o decizie a justiţiei în urma unui proces, prin urmare politicul nu are prea multe de comentat în această situaţie”, a declarat Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL.

Totodată, Puiu Hașotti, liderul senatorilor liberali, a spus la Digi24 că nu are cum să se bucure de această decizia a instanței.

Astăzi, 6 ianuarie, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a condamnat pe soții Adrian și Dana Năstase la 4 ani de închisoare cu executare, respectiv la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri