Sari la conținut

Valeriu Zgonea contestă cererea grupului PSD privind revocarea lui. Argumentele sale

 

La această oră, deputaţii discută despre schimbarea lui din funcţie, cel mai posobil o decizie în acest sens urmând să aibă loc marţea viitoare.

Valeriu Zgonea a depus o contestaţie în şedinţa Biroului Permanent în care susţine că a fost exclus din PSD, că e deputat neafilit şi nu are lider de grup.

Procedura arată că doar liderul de grup din care face parte preşedintele Camerei Deputaţilor poate decide revocarea acestuia.

În acest context, valeriu Zgonea susţine că, neavând lider de grup, procedura în ce-l priveşte este încălcată.

Deputaţii PSD au decis, ieri, într-o şedinţă de grup parlamentar, să solicite oficial revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a lui Valeriu Zgonea.

O solicitare în acest sens a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor.

Astfel, şedinţa de grup a social-democraţilor a decis în unaimitate să propună forurilor de conducere a Camerei deputaţilor revocare lui Valeriu Zgonea, acesta nemaifiind membru PSD. Funcţia de şef al Camerei Deputaţilor revine PSD.

Valeriu Zgonea fost exclus săptămâna trecute din PSD, prin votul unanim al membrilor Comitetului Executiv Naţional, pentru că i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea. Valeriu Zgonea a anunţat marţi că va contesta decizia de excludere.

Citiţi şi:

V. Zgonea: Să ne uităm la legalitatea deciziei de săptămâna trecută. Aşa, şi preşedintele partidului poate fi dat afară

Victor Ponta, după discuţia cu Liviu Dragnea: Astăzi nu vă stricăm surprizele