Exclusiv Vicepreședinte PSD, despre alegerile prezidențiale: „E și Geoană o opțiune, dar nu e musai. Ciolacu ar fi, cu siguranță, prima”

Data actualizării: Data publicării:
colaj marcel ciolacu si mircea geoana
Ionuț Pucheanu a mai explicat că Marcel Ciolacu niciodată n-a declarat public că își dorește cu orice preț să fie potențialul candidat la Președinția României. FOTO: Colaj Inquam Photos/ George Călin/ Mălina Norocea

Vicepreședintele PSD, Ionuț Pucheanu, a declarat marți, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că 95% nu vor fi alegeri comasate, din varii motive. El a explicat că cele mai importante alegeri sunt cele prezidențiale, acolo unde, pentru maximizarea totală a efortului electoral, fiecare partid încearcă să-și impună candidatul unic. De asemenea, a mai adăugat că „Mircea Geoană e o opțiune în momentul de față, dar că nu e musai el” și că dacă PSD va merge cu un candidat propriu, cu siguranță, prima opțiune este Marcel Ciolacu.

„95% nu vor fi alegeri comasate din varii motive. Fiecare partid încearcă să-și maximizeze potențialul rezultat și negocierile se duc într-o formulă mult mai amplă, neînsemnând doar o simplă comasare, ci eventuale colaborări pe primăriile pe care nu le avem nici noi, cei de la PSD, nici cei PNL. Cele mai importante alegeri sunt cele prezidențiale, acolo unde, pentru maximizarea totală a efortului electoral, fiecare partid încearcă să-și impună candidatul unic. Cred că de aici a venit marea problemă, niciunul dintre partide nefiind dispus în a renunța la această pretenție”, a explicat Ionuț Pucheanu.

„Marcel Ciolacu n-a declarat public că își dorește cu orice preț să fie potențialul candidat la Președinția României”

De asemenea, a adăugat că „Marcel Ciolacu niciodată n-a declarat public că își dorește cu orice preț să fie potențialul candidat la Președinția României”.

„Marcel Ciolacu niciodată n-a declarat public că își dorește cu orice preț să fie potențialul candidat la Președinția României. Că e o cutumă în cadrul fiecărui partid ca președintele să fie și candidatul la președinție, da, așa este, doar că orice are un început. E posibil ca după alegerile europarlamentare să ne concentrăm și pe partea alegerilor prezidențiale și în urma unor analize extrem de bine făcute să realizăm că s-ar putea să fie Marcel Ciolacu cel cu care să mergem la bătaie sau un terț, pe care să-l găsim ori in interior, ori de „import””, a mai spus vicepreședintele PSD.

Întrebat dacă este luat în calcul și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, Pucheanu a răspuns că este o opțiune, dar că „nu este musai să fie el”.

„Nu neapărat Mircea Geoană. E o opțiune în momentul de față, nu e musai Mircea Geoană. Cred că România are un potențial în a da președinți cu mult mai mulți decât să rămânem în doi oameni, domnul Ciolacu sau Mircea Geoană. În politică am învățat ca niciodată să nu spui niciodată. Mircea Geoană a doua opțiune sau potențiala a doua opțiune. Cu siguranță, prima opțiune e Ciolacu, dacă vom merge cu un candidat propriu și vom vedea mai aproape. Mai e drum lung, lucrurile se schimbă de la o săptămână la alta”, a mai spus el.

„PSD-ul trebuie să aibă candidat”

De asemenea, a mai adăugat că PSD-ul trebuie să aibă candidat.

„PSD-ul trebuie să aibă candidat, e imperios necesar, pentru că altfel dezangajăm total alegătorii noștri, se vor simți trădați. PSD-ul, fiind cel mai mare partid politic, ar fi culmea culmilor să fie tocmai el partidul care nu dă un președinte cu reale șanse pentru a câștiga această cursă”, a conchis Ionuț Pucheanu, la Digi24. 

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri