Victor Ponta, către președinții de CJ: M-am săturat să răspund la Guvern de toate lucrurile din această țară

Data publicării:
14032013 20mesaj 20ponta 20cj-54856

Aflat la reuniunea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judetene din Romania, premierul le-a transmis aleşilor locali să evite disputele legate de conducerea viitoarelor regiuni.

„Eu văd în primul rând că trebuie să o trecem în Constituție și să treacă referendumul pentru Constituție, altfel toată discuția despre regionalizare rămâne o discuție inutilă, discutăm despre pielea ursului din pădure. După ce trece Constituția, bătălia cumplită, care sunt județele din regiune, unde este sediul consiliului regional, cum se alege președintele Consiliului Regional, procedura vine dupa fond”, a declarat premierul Victor Ponta.

Victor Ponta vrea ca aleşii locali să aibă mai multe responsabilităţi.

„Eu sunt convins că în ultimii ani s-a reconcentrat foarte multă putere la București, la nivel central. Este un lucru greșit. M-am săturat să răspund la Guvern de toate lucrurile din acestă țară. Să vină de la Sălaj, de la Botoșani ca să obțină o hârtie, o aprobare. Pentru ce să se întâmple lucrul ăsta? Mi se pare un sistem care doar ne blochează, mi se pare un sistem care generează corupție, mi se pare un sistem care generează clientelism politic și vreau să dau alături de dumneavoastră să dau cât mai mult de la nivelul central către nivelul regional și județean”, a adăugat prim-ministrul.

Victor Ponta i-a anunţat pe preşedinţii de Consilii Judeţene că vor prelua multe dintre atribuţiile Guvernului, cu excepţia celor legate de Apărare, Justiţie şi Externe.

Şeful Guvernul a anunţat că peste o săptămână Executivul va discuta un memorandum pentru organizarea administrativă pentru exerciţiul financiar 2014-2020, când administrarea proiectelor europene va trece la consiliile judetene si apoi la viitoarele regiuni.

Citiți și Marian Oprișan este noul șef al aleșilor locali

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri