Victor Ponta, deranjat de criticile președintelui PNL, Crin Antonescu, pe tema acordului cu FMI

Data publicării:
crin si ponta cotroceni -Mediafax Foto-Ovidiu Micsik-2

Actualizare 14.00. În cadrul unei conferințe de presă la PSD, Victor Ponta a adăugat, cu privire la acest subiect: „Orice altă discuție fără date serioase, responsabile, este politicianistă și populistă”.

Pe de altă parte, Crin Antonescu și-a nuanțat astăzi declarațiile, afirmând că nu a criticat nici Guvernul, nici FMI și că afirmațiile sale au fost interpretate greșit.

România este într-o situație care nu e de invidiat și din care e de dorit să ieși când îți permite economia”, a arătat el.

FMI e ca un doctor. Te duci la doctor când ești bolnav, dar nu vrei să stai acolo toată viața”, a spus Crin Antonescu.

El a adăugat că premierul a interpretat greșit afirmațiile sale.

Nu fac niciun fel de opoziție, sunt la fel de responsabil ca și el pentru acest Guvern, chiar dacă nu sunt membru al Executivului (...) Toate eforturile pe care le fac sunt în favoarea acestui Guvern”, a spus el.

__________________________

Premierul este nemulţumit de criticile pe care liderul PNL, Crin Antonescu, le-a formulat in legatura cu acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

Guvernul USL ar trebui să aibă o poziţie unitară, a mai afirmat Victor Ponta, nemulţumit că liderii liberali au criticat ideea introducerii unor noi taxe şi impozite în 2014.

Nu mai vreau să împărțim Guvernul între cei buni, care nu vor cu FMI și vor sa dea bani la toată lumea și cei răi, care nu vor să dea bani. E așa usor să vorbesti la televizor, dupa care să zici să dăm bani”, a declarat premierul.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susține că „nu este un lucru bun că România este sub acord cu FMI”. El a catalogat această situaţie drept una „nefericită şi temporară ” şi un „handicap”.

A fi sub acord cu FMI, ceea ce nu se întâmplă multor ţări din UE, este o situaţie nefericită şi temporară şi planul nostru este cât mai repede să ieşim din această situaţie”, a declarat Crin Antonescu, duminică, la Sinaia, la dezbaterea „România pentru mediul de afaceri”, organizată de PNL şi la care au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri şi tineri liberali. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri