Sari la conținut

Ponta îi urează „La mulți ani” lui Erdogan: „Sunt invidios pe cei care au preşedinţi ce îşi iubesc ţara”

Fostul premier Victor Ponta îi transmite, pe Facebook, un mesaj de felicitare președintelui Turciei, Recep Erdogan. Parlamentarul PSD spune că Erdogan este unul dintre președinții care „își iubesc cu adevărat țara” și „se mândresc cu poporul lor” ceea ce, în schimb, în România nu se întâmplă, în opinia sa.

ponta erdogan Gov

Mesajul lui Victor Ponta:

„Vreau să transmit şi public un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naştere a Preşedintelui Recep Tayyip Erdogan!

- îmi asum cu stoicism înjurăturile şi acuzaţiile care vor urma din partea celor "frumoşi şi liberi" - cei care simt că noi putem să dăm lecţii de democraţie şi "Stat de Drept" tuturor prin modelul "Negulescu" sau prin metoda "Rarinca".

Am 3 motive pentru aceste urări publice :

1. de mulţi ani sunt invidios ca român pe toate ţările care au preşedinţi ce îşi iubesc cu adevărat ţara, se mândresc cu poporul lor şi se bat cu oricine pentru oamenii care i-au ales în funcţie (adică îmi doresc exact ce nu avem în ţara noastră)!

2. Indiferent de problemele actuale ale Turciei în niciun caz România nu este în măsură să dea lecţii (abuzurile din ţara nostră ale unui Sistem care nu are nici măcar legitimitatea votului popular ar trebui să ne facă mai reţinuţi)!

3. Aşa "puri" cum suntem noi în 2017 deja la Ankara au fost în vizită oficială Cancelarul Merkel şi Premierul britanic Theresa May / sunt gata să fac şi un pariu că Dl Erdogan va avea vizită oficială în SUA şi se va vedea cu Preşedintele Trump pe când Dl Iohannis va fi în Făgăraş în drumeţie!”

În Turcia, președintele Erdogan a anunțat că vrea un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, dacă o astfel de măsură nu este aprobată de Parlament.

Un alt referendum, menit să-i sporească puterile preşedintelui, va avea loc în aprilie. Turcii sunt chemaţi să aprobe sau să respingă proiectul de revizuire a Constituţiei, prin care şeful statului va putea să declare stare de urgenţă, să numească miniştri şi să dizolve Parlamentul.

Iar raportul pe 2016 al Amnesty International îl consideră pe Erdogan, alături de președintele american Donald Trump și de premierul Ungariei Viktor Orban, printre liderii care promovează ura prin discursurile lor și care au făcut lumea „mai întunecată" şi mai periculoasă în 2016.