VIDEO. Protest spontan la vot în Castellon. Cea mai mare comunitate de români din Spania scandează „Hoții” și „Rușine să vă fie”

Data actualizării: Data publicării:
vot alegeri europarlamentare romani castellon spania

Probleme la vot pentru una dintre cele mai mari comunități de români din Spania. În Castellón sute de oameni au început să protesteze, supărați că stau de ore la coadă și nu reușesc să voteze, întrucât se înaintează foarte greu.

Imaginile publicate pe Facebook de mai mulți români din Castellón arată cum oamenii au început să scandeze „Hoții!”, „Rușine să vă fie!” și „Huo!”, iritați de timpul lung de așteptare pentru a vota.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Citește și Nereguli la vot. Un președinte de secție a ștampilat prima pagină a buletinelor de la referendum, anulând votul

„Din nou diaspora este umilită de ciuma roșie! Suntem peste 800 persoane la coadă si creste de la minut la minut! Foarte mulți după 2-3 ore de stat trebuie să iasă din rând ca trebuie să meargă la lucru, în special șoferii de tir! #diaspora nu cedează si Votează”, scrie un român stabilit în Spania.

"La Castellón, unde e cea mai mare comunitate de romani din Spania, se striga #hotii . Oamenii sunt foarte nemulţumiţi pentru că se înaintează foarte greu, mai sunt foarte multe persoane care vor sa voteze şi autorităţile nu vor sa suplimenteze stampilele de vot!", a scris o femeie, pe Facebook, citată de Mediafax. 

Oamenii au început să scandeze ”Hoţii! Hoţii!” şi la faţa locului a venit Poliţia.

"Off offf... Autorităţile romane ne pun mereu în situaţii jenante în fata Europei ", a mai scris femeia.

Sute de oameni aşteaptă, duminică, şi la coadă la secţia de votare deschisă la Harrow Council din Londra, imaginile fiind postate pe reţelele de socializare.

Cozi s-au format şi în faţa secţiilor de votare din Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra sau Antwerp, românii declarându-se nemulţumiţi, pe reţelele de socializare, că aşteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităţilor române.

O coadă uriaşă s-a format la singura secţie de votare amenajată în Valencia (Spania), românii aşteptând în medie 4 ore. Mai mulţi spanioli s-au oprit din drum şi i-au întrebat pe români ce au păţit de s-au adunat în număr atât de mare.

Duminică, până la ora 13.00, votaseră 99.788 de români în străinătate la alegerile europarlamentare şi 98.174 la referendumul pe justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri