Sari la conținut

VIDEO. Schimbul de priviri dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, la ceremonia de la Cotroceni

Prezenţa premierului a fost solicitată ieri de preşedinte, care a subliniat că ceremonia nu se va desfăşura decât în condiţiile în care şi Victor Ponta va fi de faţă.

„O să solicităm alt moment și dacă îi e atât de drag de mine președintelui să merg la studioul de cinematografie Cotroceni, o să mă duc. Nu știam că-i sunt atât de drag”, a fost răspunsul ironic al lui Victor Ponta.

Stimate domnule Președinte, ca urmare a prelungirii evenimentelor prevăzute în agenda de astăzi, 27 august, peste programul stabilit, vă rog să reprogramați ceremonia de depunere a jurământului pentru dl. Darius-Bogdan Vâlcov în data de 28 august a.c., în intervalul orar 9.00-12.00. Menționez că după ora 12.00 voi fi plecat din țară”, se arată în scrisoarea premierului.

Ceremonia, care trebuia să aibă loc în această seară, la ora 18:00, a fost amânatădeoarece premierul nu a ajuns la Cotroceni, deoarece evenimentele la care a participat s-au prelungit. El a spus că l-a desemnat pe vicepremierul Gabriel Oprea să participe la ceremonie.

Pe de altă parte, președintele a spus că Guvernul a anunțat cu doar 10 minute înainte de începerea ceremoniei că premierul nu mai participă și că ceremonia nu se va desfășura decât în prezența lui Victor Ponta, deoarece acesta a dat semne că nu este convins în legătură cu numirea noului ministru.