Viorica Dăncilă, supărată că opoziția nu a semnat pactul propus de ea: „Nu am crezut că va fi atât de greu”

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila fb dancila
Foto: Facebook/ Viorica Dăncilă

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a lansat un atac la adresa liderilor partidelor parlamentare din opoziție, pentru că nu au semnat „Pactul pentru bunăstarea românilor”, propus de ea săptămâna trecută.

Singurii care au semnat acest pact sunt cei din grupul minorităților naționale din Camera Deputaților. Și Victor Ponta, președintele Pro România, a anunțat că va semna documentul. Pe de altă parte, Pro România a anunțat că va vota și moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă.

Ea a spus că acest pact vizează „nu propriile interese, nu calcule electorale, nu acorduri care reprezintă doar târguieli politice”, a spus Dăncilă, afirmând că „nimic din partea opoziției nu a fost făcut pentru români”.

„Orice abordare care nu are în centru bunăstarea șu interesul oamenilor e nocivă și trebuie să dispară”, a spus ea.

„Am fost prima care a semnat acest pact și l-am transmis tuturor partidelor. Salut decizia grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera de a semna pactul pentru bunăstarea tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie. Le mulțumesc pentru răspunsul prompt, pentru deschidere și pentru responsabilitate. Mulțumesc totodată sindicatelor și organizațiilor care au ales să susțină aceste principii și asumări pentru România.

Am văzut însă și o serie de reacții și răspunsuri care mă îngrijorează. Tocmai principalul partid de dreapta, cel care are precedente de tăiere a pensiilor și salariilor, a încercat să ocolească cel mai tare semnarea acestui pact. Cei care au mai tăiat în trecut de la oameni ne-au ignorat apelul. Românii văd însă acest lucru și nimeni nu a uitat ce s-a întâmplat în guvernarea 2010-2012”, a spus Viorica Dăncilă.

Totuși. în 2010, au fost tăiate salariile bugetarilor, dar nu și pensiile. 

„Stimați oameni de stat, nu am crezut că va fi atât de greu să vă puneți smenătura pe un text de bun simț, act concret, vorbim despre viitorul românilor sau al României”, a mai spus Dăncilă.

„Tot din partea Opoziției, am văzut și încercarea de a negocia bunăstarea oamenilor, de a condiționa semnarea pactului de demisia Guvernului și de alegerile anticipate. Deci dreapta pune condiții de ordin politic partidului de guvernământ ca să-și asume că nu vor tăia de la români. Ce spune acest lucru despre oamenii noi și despre cât de hotărâți sunt să vină la guvernare, ca să înceapă politica austerității?

Condiționarea bunăstării tuturor pentru avantaje electorale pentru aceste partide este cinică și este periculoasă pentru societate și pentru democrație. Bunăstarea românolor nu se negociază.

Alții au venit și au spus că acest pact este un gest politic și acest lucru ni-l spune textual tocmai cel care și-a sacrificat partidul și a abandonat guvernarea ca să facă jocurile politice ale altora. Tocmai cel care a desconsiderat votul oamenilor din 2016 și voința propriului partid vine și vorbește despre gesturi politice”, a continuat șefa PSD.

„Șeful statului, domnul Klaus Iohannis, ne-a spus că a citit Pactul pentru români și a trecut mai departe, așa cum a trecut timp de 5 ani mai departe peste tot ce a însemnat progresul și bunăstarea propriului popor. Președintele trece întotdeauna mai departe când are șansa să facă bine, însă alege să se oprească și să își exercite funcția doar atunci când are ocazia să blocheze și să facă rău propriei țări, inclusiv prin nerespectarea Constituției”, a mai spus Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
Digi FM
De ce Monica Gabor nu a venit în România cu Irina Columbeanu, fiica ei. Sora ei, Ramona, a dat-o de gol...
Pro FM
Bebe Rexha, o nouă ieșire nervoasă, în timpul unui concert: „Nu te juca cu mine” Ce a scos-o din minți pe...
Film Now
Julia Roberts, fotografie inedită cu soțul ei, la aniversarea a 22 de ani de căsnicie. Fanii: „Dragostea...
Adevarul
Reacția Wizz Air, după ce zeci de români din Barcelona s-au trezit cu zborul spre casă anulat și nu au primit...
Newsweek
Berea fără alcool care te poate lăsa fără permis. Producătorul a retras-o imediat de la vânzare
Digi FM
Cât a fost darul la nunta lui Ianis Hagi. Iancu Guda, care a participat la eveniment, dezvăluiri neașteptate...
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Johnny Depp are o nouă relație, la doi ani de la procesul intentat lui Amber Heard. Cine este femeia care l-a...
UTV
Anitta a atras toate privirile intr-un bikini cu steagul Romaniei. Artista a fost surprinsa pe un yacht in...