Poliţiştii, sesizaţi că o fată de 14 ani ar fi fost răpită. Ea a fost găsită într-o maşină, și a spus că a plecat de bunăvoie

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie
Foto: Politia Română

Poliţiştii din Mureş au fost sesizaţi, duminică, despre faptul că o fată de 14 ani ar fi fost răpită, fiind demarate imediat cercetările. În scurt timp, fata a fost găsită într-o maşină, alături de persoane cărora le-a fost încredinţată şi cu care a locuit într-o perioadă. Ea a afirmat că a plecat de bunăvoie, poliţiştii verificând întreaga situaţie.

„La data de 29 octombrie a.c., în jurul orei 13.30, prin intermediul Dispeceratului 112, poliţiştii din Mureş au fost sesizaţi cu privire la faptul că o minoră, de 14 ani, ar fi fost luată cu forţa, cu un autovehicul, din localitatea Gruişorul de Acăţari, îndreptându-se spre localitatea Grâuşorul de Vărgata. În baza sesizării, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş s-a constituit de urgenţă o echipă operativă, fiind demarate activităţi specifice de depistare a autovehiculului indicat şi alertate toate echipajele din teren”, a transmis, duminică, IPJ Mureş.

Sursa citată a precizat că, de asemenea, în activităţi au fost angrenaţi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mureş.

„Astfel, în aproximativ 10 minute, respectiv în jurul orei 13:40, autoturismul în cauză a fost oprit de către poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Miercurea Nirajului, în localitatea Troiţa. Minora de 14 ani nu a necesitat îngrijiri medicale de specialitate şi nu a fost victima vreunei infracţiuni pe timpul căutărilor demarate, aceasta fiind condusă la sediul unităţii de poliţie pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care a avut loc evenimentul”, a mai transmis sursa citată.

Din primele verificări demarate a reieşit faptul că apelantul ar fi părintele natural al minorei, iar persoanele cu care tânăra s-ar fi deplasat ar fi cele în grija cărora aceasta ar fi fost încredinţată şi ar fi locuit o perioadă de timp, în localitatea Grâuşorul de Vărgata.

De asemenea, reiese că aceasta s-ar fi deplasat de bunăvoie cu autovehiculul în cauză.

„Pentru stabilirea exactă a situaţiei de fapt şi de drept, poliţiştii continuă verificările în cauză, situaţia urmând a fi sesizată şi reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Mureş”, au mai precizat poliţiştii.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri