Primarul Dorin Florea, chemat la audieri la CNCD. Csaba Asztalos, la Digi24: Atitudinea lui mă duce cu gândul înapoi în istorie

Data actualizării: Data publicării:
csaba asztalos cncd - agerpres_10762860
FOTO: Agerpres

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a declarat la Digi24 că primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a fost chemat pentru audieri săptămâna viitoare, în legătură cu declaraţiile făcute privind propunerea ca statul să decidă cine să poată avea copii. 

Invitaţia de a veni la audieri a fost transmisă la sediul primăriei marţi dimineaţă, a spus preşedintele CNCD.

"Vorbim de posibile fapte de discriminare, de posibil discurs de ură, încă nu am luat o decizie, pentru că nu am făcut audieri. Vom analiza aceste declaraţii, postarea pe Facebook are un conţinut, prima reacţie un cu totul alt conţinut", a declarat Csaba Asztalos.

El a transmis un mesaj în contextul alegerilor locale din acest an, în sensul de a fi prevenite astfel de declaraţii şi a îndemnat la respect.

"Avem în legislaţie protecţia copilului şi sunt şi exemple de bune practici, dar trebuie să discutăm respectabil despre aceste subiecte de interes public.

Atitudinea primarului (Dorin Florea - n.r.) mă duce cu gândul înapoi în istorie şi e trist. Nu aşa aplicăm politici publice, ştiu că suntem în an de campanie, şi el candidează, e problema lui.

Dar să prevenim generarea unor astfel de speţe şi să ne respectăm reciproc. Transmit un mesaj către actorii publici politici să trateze acest an electoral cu mai multă responsabilitate!", a declarat preşedintele CNCD.

 Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri