Primele cazuri de difterie confirmate în România după 1989. Cum se previne boala

Data publicării:
boala, bacterii, difterie
FOTO: Guliver/ Getty Images

Două cazuri de difterie cutanată netoxigenă au fost confirmate în Capitală, primele astfel de cazuri de după 1989, au anunțat sâmbătă autoritățile sanitare. Ministerul Sănătăţii arată că este vorba despre doi bărbaţi consumatori de droguri, infectaţi HIV, care au o evoluţie favorabilă. Acest tip de afecţiune apare în special la persoane din grupuri vulnerabile.

„Doi pacienţi în vârstă de 38 şi 40 ani, bărbaţi, consumatori de droguri, infectaţi HIV, au fost internaţi la un spital de boli infecţioase din Bucureşti, cu leziuni cutanate. Din leziunile cutanate aflate la locurile de injectare, s-au izolat tulpini de Corynebacterium diphteriae ne-toxigene. Evoluţia pacienţilor este favorabilă”, a transmis Ministerul Sănătăţii sâmbătă, într-un comunicat.

Tulpinile de bacil difteric care produc toxina (toxigene) şi sunt implicate în producerea difteriei respiratorii sunt diferite de cele izolate la cei doi pacienţi.

Ultimul caz de difterie cu tulpini toxigene a fost înregistrat în România în anul 1989. Acest tip de difterie se previne prin vaccinare încă din primul an de viață, cu vaccinul inclus în Programul Național, se mai precizează în comunicat.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri