Rafila: Situaţia din China în privința pandemiei nu are legătură cu cea din Europa

Data actualizării: Data publicării:
alexandru rafila
Alexandru Rafila Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că situaţia din China referitoare la pandemia cu noul coronavirus nu are legătură cu situaţia din Europa, unde aproape toate ţările se află în Zona verde.

"Situaţia din China în ceea ce priveşte pandemia nu are legătură cu situaţia din Europa.

Acolo circulă tulpina Omicron, care în România şi în regiunea Europeană OMS a circulat şi dacă vă uitaţi în toate ţările din această regiune s-a ajuns în Zona verde aproape în toate ţările", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul "Marie Curie". 

China a raportat luni trei decese asociate COVID-19 la Shanghai, primele anunţate în mod oficial după decretarea unui nou lockdown la sfârşitul lunii martie în capitala economică a acestei ţări.

Shanghai reprezintă zona afectată de cea mai gravă epidemie virală din China de la începutul pandemiei de coronavirus, raportând zeci de mii de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi. De la începutul lunii martie au fost raportate peste 370.000 de cazuri.

Cei 25 de milioane de locuitori ai acestui oraş au fost plasaţi într-un lockdown strict de la sfârşitul lunii martie, iar mulţi dintre ei se plâng, printre alte neplăceri, de probleme majore în ceea ce priveşte aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri