China a raportat primele trei decese din cauza COVID-19 în Shanghai, oraș închis de la sfârșitul lunii martie

Data publicării:
shanghai covid-19
De la începutul lunii martie au fost raportate peste 370.000 de cazuri, dintre care doar 16 cazuri grave. Foto: Profimedia Images

China a raportat luni trei decese asociate COVID-19 la Shanghai, primele anunţate în mod oficial după decretarea unui nou lockdown la sfârşitul lunii martie în capitala economică a acestei ţări, informează AFP și CNN.

China, care continuă să respecte strategia sa „zero COVID”, a înregistrat până în prezent doar 4.641 de decese asociate noului coronavirus, descoperit iniţial pe teritoriul său la sfârşitul anului 2019.

Într-un comunicat difuzat pe reţelele de socializare, Primăria din Shanghai a precizat că cele trei decese au fost înregistrate la persoane în vârstă care prezentau comorbidităţi.

Precedentele două decese anunţate de China au fost raportate la jumătatea lunii martie în provincia Jilin din nord-estul ţării, frontalieră cu Coreea de Nord.

Shanghai reprezintă zona afectată de cea mai gravă epidemie virală din China de la începutul pandemiei de coronavirus, raportând zeci de mii de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi. De la începutul lunii martie au fost raportate peste 370.000 de cazuri.

Cei 25 de milioane de locuitori ai acestui oraş au fost plasaţi într-un lockdown strict de la sfârşitul lunii martie, iar mulţi dintre ei se plâng, printre alte neplăceri, de probleme majore în ceea ce priveşte aprovizionarea cu bunuri de primă necesitate.

În Shanghai, numărul cazurilor grave comunicate oficial este foarte scăzut. Potrivit lui Wu Jinglei, directorul comisiei de sănătate din Shanghai, doar 16 cazuri grave au fost tratate în spital până sâmbătă.

Este doar a doua oară când China continentală raportează decese provocate de COVID-19 în acest an. Luna trecută, provincia de nord-est Jilin a raportat două decese. Pe tot parcursul anului 2021, China continentală a raportat doar două decese de Covid, ambele în ianuarie.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri