România trimite 3 avioane pentru stingerea incendiilor de păduri în Slovenia. A fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă

Data actualizării: Data publicării:
Avion C 27 J Spartan in zbor deasupra campiei
Avion C 27 J Spartan al Forțelor Aeriene Române. Foto: MApN

România a primit vineri, prin intermediul Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), o solicitare a autorităților din Slovenia pentru asistență internațională în stingerea incendiilor de pădure cu care se confruntă țara. Guvernul de la București a decis trimiterea a trei avioane, dintre care două sunt special echipate pentru stingerea incendiilor de pădure.

Guvernul a decis sâmbătă, în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență pentru Slovenia, în urma activării Mecanismului European de Protecție Civilă, potrivit unui comunicat de presă.

Cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, trei aeronave aflate în dotarea Forțelor Aeriene Române, configurate pentru stingerea incendiilor, vor efectua o misiune internațională de sprijin în Slovenia, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure, care au pus stăpânire pe teritoriul acestora.

Cele două aeronave Spartan pregătite pentru stingerea incendiilor și un Hercules care va fi folosit pentru transport logistic vor pleca azi în Slovenia.

În vederea coordonării cu autoritățile străine, la misiunea de acordare a asistenței internaționale, Departamentul pentru Situații de Urgență asigură un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

România s-a implicat și în sprijinirea autorităților din Grecia cu echipe specializate de intervenție în stingerea incendiilor, la solicitările formulate de guvernul elen, prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri