România va deschide un nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria

Data publicării:
un sofer prezinta acte la frontiera
FOTO: Facebook Poliția de Frontiera

România va deschide un nou punct de trecere a frontierei de stat cu Ungaria, între localităţile Beba Veche şi Kubekhaza, a anunţat Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

"În cadrul şedinţei desfăşurate astăzi, 20 octombrie 2023, Executivul, la propunerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a aprobat Memorandumul privind încheierea unui Acord cu Ungaria, în vederea deschiderii unui nou punct de trecere a frontierei între localităţile Beba Veche - Kubekhaza. Memorandumul vine în urma demersurilor iniţiate de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, pe baza propunerii formulate de către Consiliul Judeţean Timiş, care a promovat iniţiativa deschiderii unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, între localităţile Beba Veche - Kubekhaza", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, MTI, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), urmează să asigure construcţia infrastructurii şi furnizarea dotărilor şi utilităţilor necesare funcţionării punctului de trecere a frontierei.

Deschiderea noului punct de frontieră implică şi modernizarea drumului judeţean DJ 682, pe o secţiune de aproximativ 24 km, şi realizarea unui nou punct de trecere a frontierei de stat în zona de graniţă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri