Rusia prelungește interdicția de zbor la graniță cu Ucraina. În regiunile vizate au fost mai multe explozii „suspecte”

Data publicării:
Captură zboruri Ucraina
Niciun avion nu survolează spațiul aerian al Ucrainei. Rusia a prelungit interdicția de zbor la graniță.

Agenția Federală pentru Transportul Aerian din Federația Rusă a decis să prelungească interdicția de zbor pe toată lungimea graniței cu Ucraina. Decizia a fost luată încă din prima zi a invaziei Ruse și acum a fost prelungită până pe 25 mai. 

Decizia interzicerii zborurilor vizează 11 aeroporturi din zona de sud și centrală a Federației ruse, anunță Rosaviația. „Regimul interzicerii temporare a zborurilor în aeroporturile vizate a fost prelungit până pe 25 mai, ora 03:45”, anunță Agenția, conform Tass. 

Printre aeroporturile vizate de interdicție se numără cele din Belgorod, Voronej, Anapa, Krasnodar, Rostov-pe-Don, toate situate în imediată apropiere de granița cu Ucraina. 

Autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că armata controlează întreaga frontieră, cu toate acestea, de la declanșarea invaziei au fost raportate mai multe explozii în regiunile limitrofe Ucrainei. Guvernatorii regiunii le-au catalogat ca fiind accidente cauzate de nerespectarea normelor de siguranță, scuză folosită și în cazul scufundării crucișătorului Moskva. La rândul lor, oficialii ucraineni, întrebați despre exploziile de la obiectivele strategice din Federația Rusă, au declarat că aceste „accidente” vor continua pe teritoriul Federației Ruse atâta timp cât regimul de la Moscova va continua invazia în Ucraina.

Chiar dacă oficialii de la Moscova nu au spus niciodată care sunt motivele pentru care interzic avionelor civile să zboare în zonele limitrofe războiului, analiștii internaționali vorbesc despre incapacitatea Federației Ruse de a-și securiza spațiul aerian de la granița cu Ucraina. În momentul intrării în vigoare a deciziei Rosaviația, pe 24 februarie, rușii declarau că decizia a fost luată pentru a nu periclita buna desfășurare a operațiunii speciale militare din Ucraina. 

Editor : Alexandru Rotaru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri