Autoritățile ruse au raportat mai multe explozii în trei regiuni din apropiere de granița cu Ucraina (CNN)

Data publicării:
casa cu acoperisul gaurit de un prooiectil
Casă lovită de proiectile în satul Zuravliovka, an apropiere de Stara Nelidovka, regiunea Belgorod. Foto: Profimedia

Mai multe explozii s-au auzit miercuri în trei regiuni din Rusia apropiate de granița cu Ucraina, potrivit autorităților locale și presei de stat, scrie CNN.

O explozie urmată de un incendiu a avut loc la un depozit de muniții din satul Stara Nelidovka (regiunea Belgorod), aflat la circa 16 kilometri de granița cu Ucraina, a anunțat miercuri guvernatorul regional Viaceslav Gladkov pe contul său Telegram. El a precizat că „nu sunt victime printre civili”.

În regiunea Kursk, localnicii „au auzit explozii” în jurul orei locale 02:45. Guvernatorul Roman Starovoit a declarat că detaliile legate de explozii sunt „în curs de clarificare”, dar nu s-au înregistrat victime sau distrugeri.

Exploziile din Kursk au avut loc la doar două zile după ce două drone ucrainene au fost doborâte de forțele ruse în zona satului Borovskoie, potrivit guvernatorului Starovoit.

Alte două explozii puternice au fost auzite de locuitorii din orașul Voronej, în jurul orei locale 04:40, potrivit agenției de stat TASS, care a precizat că echipele de intervenții și ale Ministerului pentru Situații de Urgență se îndreaptă spre locul incidentelor.

Voronej este situat peste 200 de kilometri de granița cu Ucraina și este un important hub militar și de transport.

Rusia a acuzat în reăetate rânduri că a condus atacuri peste graniță, pe teritoriul rus, asupra unor depozite de combustibili și instalații militare.

CNN nu a putut verifica din surse independente dacă exploziile de miercuri nu s-au soldat cu victime sau distrugeri.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri