Ruşii au bombardat o bază militară ucraineană folosită pentru exerciţii comune cu NATO, unde activează „instructori militari străini”

Data actualizării: Data publicării:
baya
Cel puţin 8 rachete au fost lansate asupra bazei care era folosită pentru exerciţii comune cu NATO. Foto: Twitter/Nexta

Rusia a bombardat duminică cu rachete o bază militară ucraineană în regiunea Liov, în vestul Ucrainei, situată la mai puţin de 25 de kilometri de graniţa cu Polonia şi folosită pentru exerciţii comune cu NATO, au anunţat autorităţile ucrainene, informează AFP şi Reuters.

„Ocupanţii au efectuat un atac aerian asupra Centrului internaţional pentru menţinerea păcii şi securităţii. Conform informaţiilor preliminare, ei au lansat opt rachete”, a informat administraţia regională din Liov într-un comunicat.

ACTUALIZARE, 13 MARTIE, ORA 13:00 35 de persoane au fost ucise în atac şi 134 au fost spitalizate în urma rănilor, informează CNN.

ACTUALIZAREUltimele informaţii vorbesc despre cel puţin 9 persoane ucise şi 57 de răniţi după ce ruşii au lansat 30 de rachete asupra bazei.

Este vorba despre o unitate militară localizată la mai puţin de 25 de km de frontiera cu Polonia şi folosită în mod tradiţional pentru exerciţii comune cu NATO.

Conform ministrului ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, citat de BBC, instructori militari străini activează la această bază. BBC precizează că 

„Acesta este un nou atac terorist asupra păcii şi securităţii în apropierea graniţei UE şi a NATO”, a spus Reznikov.

Atacul a fost efectuat asupra unei unităţi militare a Centrului, a precizat Anton Mironovici, purtătorul de cuvânt al Academiei Forţelor Terestre a Forţelor Armate Ucrainene, citat de agenţia de presă Interfax Ucraina.

Unitatea este situată de asemenea la circa 40 de km nord-vest de Liov, mare oraş din vestul Ucrainei unde au ajuns numeroase persoane strămutate din cauza invaziei ruse.

Mai multe ţări şi-au mutat de asemenea la Liov ambasada, considerând că acest oraş este mai sigur decât capitala Kiev.

De asemenea, primarul din Ivano-Frankivsk, oraş situat la circa 100 de km sud de Liov, susţine că aeroportul localităţii a fost vizat duminică de un atac.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri