Video Exclusiv "S-au spălat pe mâini ca Pilat din Pont". O femeie a sesizat primăria de pericolul de pe drumul morții din 2 Mai, dar a fost ignorată

Data actualizării: Data publicării:
Captură de ecran 2023-08-23 091225
Tragedia din 2 Mai ar fi putut fi probabil să fie evitată dacă statul nu și-ar fi astupat urechile la strigătele cetățenilor lui. Emilia Leahu a sesizat autoritățile despre pericolul de pe drumul morții încă din august 2021. FOTO: captură Digi24

Tragedia din 2 Mai ar fi putut fi evitată dacă statul nu și-ar fi astupat urechile la strigătele cetățenilor lui. Emilia Leahu a sesizat autoritățile despre pericolul de pe "drumul morții" încă din august 2021. Era în vacanță pe litoral și, cu fiecare mașină care trecea pe șosea, se temea tot mai mult de posibile tragedii. Paradoxal, doi ani și o zi mai târziu, doi tineri și-au găsit sfârșitul exact acolo, pe marginea acelui drum.

Emilia a povestit, în exclusivitate pentru Digi24, cum a fost ignorată și pasată de la o instituție la alta când le-a atras atenția că este nevoie de trotuare în zonă. Femeia trăiește cu un mare regret și spune că, poate, dacă insista mai mult atunci, astăzi Roberta și Sebi trăiau. 

Emilia: Îmi era teamă în permanentă să trec pe acolo, fiindcă vâjâiau mașinile pe lângă ține, nu se respectă limita de viteză și te simți în pericol.

Tot timpul stai cu frică, te uiți stânga, dreapta să nu dea mașinile peste tine.

Am văzut copii cu părinți, cu cărucioare, cu copii de mână, grupulețe de oameni, familii care erau obligate să meargă pe carosabil neavând trotuar. Copiii aceia nu au avut de ales. Și dacă voiau să o ia legal pe trotuar, nu aveau pe unde. Nu au avut de ales.

Am simțit o mare frustrare și amărăciune pentru faptul că am sesizat de acum doi ani problema și nu s-a rezolvat nimic. Ei au făcut...primăria a făcut doar oficiu poștal.. a luat sesizarea și a dat-o ăluia.

Reporter: Cine a citit-o? A avut cineva o reacție?

Emilia: Mi-au înșirat o grămadă de legi și OUG. S-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont.

Reporter: Ar fi putut fi evitat accidentul dacă vă luau în calcul?

Emilia: În mare parte da. Cel puțin ar fi avut șansa de a fi circulat corect. Au grijă să se spele pe mâini, se ascund după legi, OUG, fug și nu își asumă nimeni, dar moartea acestor tineri e sfâșietoare.


 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri