Autobuze electrice de 5 milioane de euro pentru un oraș cu 60 de străzi de pământ

Data publicării:
dabuleni

Un vechi proverb spune să nu-ţi pui carul înaintea boilor. Însă chiar asta se întâmplă în Dăbuleni, județul Dolj, acolo unde autorităţile vor să ia 5 milioane de euro, fonduri europene, pentru 3 microbuze electrice şi o staţie de încărcare. Asta în condiţiile în care uliţele pe care vor merge microbuzele de milioane de euro sunt de ţărână. Din banii de la UE vor fi asfaltate doar şapte străzi din 60.

În materialul video este filmată una dintre străzile de pământ din Dăbuleni pe unde ar trebui să circule microbuzele electrice. Vestea s-a răspândit rapid printre localnici, motiv de a face haz de necaz.

Localnic: Suntem oraş. Oraş cu numele. Oraş cu numele pentru a plăti taxe mai mari pentru oraş, dar celelalte pentru noi nu prea se văd.

Localnic: Acum tot e bun. Dar câteodată zici că se rup aici maşinile.
Reporter: Cum credeţi că o să se descurce un microbuz electric pe această stradă?
Localnic: Nu se descurcă.
Reporter: Cum arată strada dumneavoastră?
Localnic: Ca toate, toate la fel sunt.

Șoferii ştiu cel mai bine cât de proaste-s străzile din oraş. Află asta când le vine nota de plată de la service.

Orașul are acum 90 de străzi neasfaltate. Muncitorii au început să repare 20 dintre ele, iar autoritățile speră ca odată cu proiectul european în valoare de 5 milioane de euro să mai astfalteze alte... 7 străzi.

Aurel Băjenaru, primar Dăbuleni: E un proiect integrat cu bani europeni care presupune atât îmbunatăţirea mobilităţii urbane cât şi reducerea emisiilor de gaze.

Claudia Ghiță, purtător de cuvânt Primaria Dabuleni: Sperăm să depăşim momentul la care ne aflăm acum doi ani şi la cel care ne aflăm acum pentru că vrem să se cunoască că Dăbuleniul este oraş.

În Dăbuleni trăiesc 12.000 de locuitori, iar cei mai mulți dintre ei se ocupa de cultivarea pepenilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri