Video Un primar din Gorj se mândrește cu trei autobuze electrice, dar nu sunt drumuri pe care să circule, stații de încărcare și nici șoferi

Data actualizării: Data publicării:
strada din bumbesti-jiu
Un primar din Gorj se mândrește că localitatea sa are deja trei autobuze electrice. FOTO: Captură Digi24

Un primar din Gorj se mândrește că localitatea sa are deja trei autobuze electrice. Primăria din Bumbești-Jiu a obținut fonduri europene de șase milioane de euro pentru acest proiect, doar că drumuri pe care să circule autobuzele electrice nu sunt, nici stațiile de încărcare nu sunt instalate și nici șoferi pentru ele nu au.

Momentan, pe minunile inginerești, parcate în curtea spitalului din localitate, se pune praful pentru că autoritățile nu au nici unde să le țină.

Localnicii nu știu unde ar putea să meargă cu autobuzul electric, pentru că orașul este mic, iar în localitățile învecinate încă mai circulă căruțele.

Localnic: „Am auzit și noi, dar depinde unde merg. Să mergem la biserică? Am înțeles că nici la Târgu Jiu nu merg, deci numai în comună. Dacă mergea la Târgu Jiu ne plimbam, dar încolo unde? Prin Bumbești? Pai unde să mă duc, să văd satele?”

Localnic: „Nu-i normal, asta știe toată lumea. Nu știu nici pe ce rută merg. Noi avem pe astea, maxi-taxi, mergem cu ele. Nu știu pe ce rută merg.”

Pe unul dintre drumurile pe care ar trebui sa circule cele trei autobuze electrice achiziționate de Primăria orașului Bumbești Jiu, deocamdată, lucrările sunt în toi. Primarul spune că până la finalul anului acestea vor fi terminate, astfel că autobuzele vor putea fi văzute și pe străzi.

Constantin Bobaru, primar Bumbești-Jiu: „Se lucrează intens la infrastructura de drumuri și s-a făcut și achiziția de echipamente atât autobuze, cât și statii de încărcare. Sunt două contracte diferite. Normal nu poți să le sincronizezi de așa manieră, încât să vină autobuzele în același moment când infrastructură rutieră este gata.”

Dacă proiectul nu este finalizat până la sfârșitul anului, Primăria Bumbești-Jiu ar putea pierde toată finanțarea.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri