Cele 100 de autobuze electrice cumpărate de PMB au ajuns în depoul STB. Nicușor Dan: „Urmează să fie puse în circulație”

Data publicării:
Cele 100 de autobuze electrice cumpărate de PMB au ajuns în depoul STB
Cele 100 de autobuze electrice cumpărate de PMB au ajuns în depoul STB. Foto: Facebook/Nicușor Dan

Cele 100 de autobuze electrice achiziționate de Primăria Capitalei au ajuns în depoul STB și urmează să fie puse în circulație, a anunțat, joi, edilul Nicușor Dan. 

„Cele 100 de autobuze electrice au ajuns în depoul STB Bujoreni și urmează să fie puse în circulație. 65 de tramvaie noi merg de anul acesta, pe liniile cu cel mai mare număr de călători, iar până în primăvara anului viitor vor fi livrate toate cele 100 de tramvaie Imperio. În 2024, vom demara achiziţia pentru alte 200 de tramvaie noi. La începutul anului viitor, vor sosi în Capitală şi cele 100 de troleibuze Solaris", precizează edilul general, într-o postare pe Facebook.

Nicuşor Dan subliniază că treptat va fi înlocuită complet flota STB prin achiziţia de vehicule noi pentru a fi asigurat un transport în comun public civilizat şi modern.

Cele 100 de vehicule, care vor înnoi flota STB, sunt achiziţionate cu fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional.

Firma BMC Truck&Bus a fost declarată în luna iunie câştigătoare a licitaţiei pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice, conform anunţului publicat pe SEAP. Contractul are o valoare totală de 290.000.000 lei.

Noile autobuze electrice au 12 metri lungime şi să aibă autonomie de minim 200 kilometri între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri