Ca să nu rămână fără medici, Rafila renunță la exigența la rezidențiat. Punctajul de admitere nu mai crește

Data actualizării: Data publicării:
Rezidențiat 2019. Examenul are loc duminică, 8 decembrie 2019, în șase centre universitare
Ca să nu rămână fără medici, Rafila renunță la exigența la rezidențiat. Punctajul de admitere rămâne 60%. Foto: Guliver/GettyImages

Cu o criză de medici în sistem și cu rezultate slabe la rezidențiat, Alexandru Rafila renunță la pretențiile de calitate. Punctajul de admitere pentru specializare va rămâne de 60%, deși ar fi trebuit să crească la 65%.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: "Un proces de selecție rezonabil, care să stimuleze învățarea, din punctul meu de vedere trebuie pus în aplicare, iar creșterea ușoară a puctajului minim față de puctajul primului candidat nu va împieta în niciun fel ci, dimpotrivă, cred că a fost stimulativă, astfel încât candidații să fie mai bine pregătiți.

Noi trebuie sa pledăm pentru creșterea calității în medicină și cred că lucrul ăsta e o abordare rațională și corectă. "

Rezultatele de la rezidențiat sunt cele care l-ar fi convins pe Alexandru Rafila că e preferabil să aibă medici, indiferent cât de bine pregătiți sunt. Alternativa ar fi fost sute de locuri neocupate. După aplicarea procentului de 65% pentru admiterea la rezidențiat, au rămas libere 630 de posturi.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri