Cazul studentului belgian care a murit după ce a mâncat o porție veche de paste. Avertismentul medicilor

Data actualizării: Data publicării:
paste
Foto: Captură Chubbyemu/YouTube

Cazul morții unui tânăr de 20 de ani din Bruxelles, Belgia, în 2008, a ajuns acum în Jurnalul Clinic de Microbiologie. Studentul, identificat doar după numele mic, AJ, a murit după ce a mâncat o porție veche de spaghete, scrie Metro. 

paste
Foto: Captură Chubbyemu/YouTube

Studentul a fost găsit mort în patul său, după ce a mâncat o porție de paste gătite cu cinci zile în urmă, care nu fuseseră puse la frigider.

Tânărul a încălzit la microunde pastele și le-a mâncat înainte de a ieși pe terenul de sport, dar s-a întors acasă după o jumătate de oră, cu dureri de cap, dureri abdominale și amețeală.

AJ a vomitat timp de câteva ore și s-a băgat în pat aproape de miezul nopții, gândindu-se că se va simți mai bine a doua zi. El a fost găsit mort de către părinții săi, 11 ore mai târziu, după ce colegii săi de la facultate i-au anunțat că acesta nu ajunsese la cursuri.

Autopsia a arătat că tânărul a murit subit din cauza unei toxiinfecții alimentare cauzate de bacillus cereus, o bacterie care formează spori și produce toxine ce cauzează vărsături și diaree.

Ficatul tânărului nu a putut elimina toate toxinele produse de această bacterie și a cedat. O analiză a pastelor mâncate de student a confirmat prezența bacteriei și cauza morții.

Studentul a murit în 2008, însă cazul său a apărut în Jurnalul Clinic de Microbiologie abia acum. Un medic a evaluat acest caz și pe pagina sa de Youtube: „Multe persoane mănâncă paste sau tăieței care sunt vechi de o zi sau două și nu pățesc nimic. Însă trebuie să fim atenți cu mâncarea lăsată afară mai mult de câteva ore. Dacă are un miros ciudat, este întotdeauna bine să ne luăm măsuri de precauție și să nu o consumăm”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri