Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador: Tratamentul modern, la standarde internaționale, al bolilor ficatului

Data actualizării: Data publicării:
main Articol sustinut de SANADOR

„Nu suportam gândul să îmi pierd tatăl la 25 de ani”. Sunt vorbele lui Cristian Dima, un tânăr inginer energetician care a decis să-i doneze părintelui său 70% din ficat pentru a-i salva viaţa. Transplantul hepatic a fost singura șansă pentru Gheorghe Dima, fiind necesar din cauza unei ciroze cu hepatocarcinom. Intervenția a avut loc în luna februarie a acestui an, iar pacientul a trecut cu bine peste operație. Cazul lui Gheorghe Dima reprezintă primul transplant hepatic realizat în mediul privat românesc, dar și cea mai complexă intervenție realizată în Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador.

Din dorința de a preveni, diagnostica și trata bolile hepatice, la cel mai înalt nivel, Sanador a înființat  Centrul de Excelență în Boli Hepatice Sanador, sub coordonarea Prof. Dr. Irinel Popescu, doctor în Științe Medicale, medic primar Chirurgie Generală și părintele Transplantului Hepatic în România. O echipa completă de specialiști cu expertiză internațională în domeniu și cu acces la cele mai noi terapii și la tehnică de ultimă oră investighează fiecare pacient și stabilește tratamentul optim.

În cadrul Centrului de Excelență în Boli Hepatice Sanador sunt efectuate consultații, investigații (inclusiv investigații imagistice), analize medicale de laborator, proceduri de radiologie intervențională și intervenții chirurgicale. Pacientul are astfel acces la servicii medicale integrate, de la diagnosticare cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generație până la tratamente complexe, inclusiv transplant hepatic.

Centrul de Excelență în Boli Hepatice oferă o abordare multidisciplinară, în colaborare cu Centrul Oncologic Sanador. Echipa medicală abordează cu succes întreg spectrul de afecțiuni hepatice, punând accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale miniminvazive.

Sub umbrela Centrului de Excelență în Boli Hepatice Sanador a fost realizat, în februarie 2020, primul transplant hepatic din sistemul privat de sănătate din România, iar un al doilea transplant hepatic a fost realizat, cu succes, în luna mai. Transplantul este ultima opțiune terapeutică pentru persoanele care au complicații semnificative din cauza unei boli cronice de ficat în stadiu terminal.

Centrul este conectat cu cea mai performantă secție de Anestezie Terapie Intensiva (ATI) din sectorul medical privat, cu 17 posturi (paturi cu toate funcțiunile acționate electric), sistem de console “bridge” deasupra patului prevăzut cu prize de gaze medicale, prize electrice, lumină de noapte, precum și suport pentru monitoare, ventilatoare, injectomate și perfuzomate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ar putea un avion să se prăbușească din cauza turbulențelor? Cea mai periculoasă aeronavă conform piloților
Digi FM
După Denis Drăguș și Ianis Hagi, și Andrei Burcă s-a căsătorit. Fotbalistul și iubita avocat, frumoși și...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Zac Efron și Gerard Butler, vacanță de lux în St.Tropez. Actorii au petrecut pe iaht, înconjurați de prieteni...
Adevarul
Circul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European, explicat de un psihiatru. „Ai zice chiar c-a testat apele, să...
Newsweek
Am fost diagnosticată cu o boală gravă și incurabilă la numai 2 ani. Ce am ajuns să fac astăzi
Digi FM
Oana Roman îl acuză pe fostul soț că-și neglijează fiica: "Nu se implică deloc în creșterea ei". L-a dat în...
Digi World
Când e cel mai bine să faci dușul zilnic. Așa scapi de stres și de unele alergii, dar îți ajuți și pielea
Digi Animal World
„Fantoma” unui câine a fost surprinsă pe camerele de supraveghere. Imaginile au stârnit o dezbatere în mediul...
Film Now
Matt Damon cu soția și fetele lor, pe plajă în Mykonos. Luciana, impecabilă pe plajă, într-un costum de baie...
UTV
Anitta a atras toate privirile intr-un bikini cu steagul Romaniei. Artista a fost surprinsa pe un yacht in...