Concurs de soluții pentru arhitectură, la Cluj. Se caută un proiect pentru cel mai mare centru de transplant din România

Data publicării:
teren centru transplant cluj
Foto: Transilvania Reporter / Dan Bodea

Un Centru Integrat de Transplant cu 300 paturi, unic în România, urmează să se construiască pe strada Victor Babeș din Cluj-Napoca. Pentru alegerea celui mai bun proiect, CJ Cluj lansează cel mai mare concurs de soluții pentru arhitectură organizat în ultimii treizeci de ani, în valoare de peste 20 de milioane de lei. Funcțiunea propusă este una medicală, cu un concept unic la nivel național, scrie Actual de Cluj.

Viitorul Centru Integrat de Transplant - unde se vor realiza transplanturi de rinichi, plămâni, inimă sau ficat -, va fi construit pe un teren de 1,5 hectare în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie.

Consiliul Județean Cluj a contractat pentru 130.000 de lei Ordinul Arhitecților din România în vederea pregătirii unui concurs de soluții în urma căruia să se găsească cea mai bună variantă și să contracteze un proiectant pentru acest viitor Centru.

Concursul este aproape de lansare și este catalogat drept „cel mai mare concurs de soluții organizat în ultimii treizeci de ani, în valoare de peste 20 de milioane de lei.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri