Dăncilă: Căutăm soluţii pentru cele trei spitale regionale. Situaţia nu pot spune că ne bucură

Data actualizării: Data publicării:
spital_shutterstock_84258409

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că situaţia privind construirea celor trei spitale regionale din fonduri europene nu este cea dorită, menţionând că nu sunt trimise nici toate documentele necesare la Bruxelles.

spital_shutterstock_84258409
FOTO: Shutterstock

"Legat de cele trei spitale pe fonduri europene. Cele trei spitale nu sunt în situaţia pe care ne-am fi dorit-o cu toţii, trebuia să se construiască la Iaşi, Cluj şi Craiova. Spitalul care trebuia să se construiască la Craiova - ni se cere o altă poziţionare, deci un alt teren pe care să construim un alt spital, cer consultanţii de la Banca de investiţii. Iar la spitalul de la Cluj ni se cer încă 1,4 ha pentru construirea acestui spital. Nu sunt trimise nici toate documentele, pe care ar fi trebuit să le avem deja, la Bruxelles. Căutăm soluţii pentru cele trei spitale, iar situaţia nu pot să spun că ne bucură", a afirmat Dăncilă la Antena 3.

Ea a spus că nu vrea să se pronunţe cine a generat această situaţie. "Să vedem: este problema consultanţilor? Să vedem cine a generat această situaţie. Acum urmează să văd cine este vinovat de cele întâmplate. Vreau să nu am o atitudine critică, vreau să am o atitudine constructivă", a spus Dăncilă.

Premierul a mai declarat că a dezavuat faptul că linia de metrou care face legătura între Gara de Nord şi Otopeni nu are toată documentaţia depusă. "Riscăm să ne trimită înapoi toată documentaţia, deci nu ne putem încadra în termenul de 2020 pentru construcţia acestei linii de metrou", a spus Dăncilă.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri